Schouder Aan Schouder genomineerd voor een Edison!

02 September 2010

Schouder Aan Schouder genomineerd voor een Edison!

In mei kwam de langverwachte single ‘Schouder Aan Schouder’ uit, het duet dat ik samen met Guus Meeuwis heb opgenomen. Guus ken ik al heel lang en inmiddels kan ik hem een goede vriend noemen, een échte vriend. Toen Guus en ik samen tijdens zijn concerten in Heerenveen en Eindhoven hadden gestaan, ontdekten we hoe mooi onze stemmen bij elkaar kleuren. Ik genoot er ook echt van om samen met Guus het podium te delen en na de concertreeks stuurde ik hem een sms waarin dat ook stond te lezen. Al snel borrelde daar het idee uit om vaker iets samen te doen, en waarom niet een keer een duet? Guus was meteen enthousiast en geïnspireerd en het begin van het liedje was geboren! 

Uiteindelijk kwamen we tot het prachtige Schouder Aan Schouder, een lied dat zowel mij als Guus op het lijf is geschreven en waarop we heel trots zijn.

Schouder Aan Schouder staat niet alleen symbool voor de hechte en warme vriendschap tussen mij en Guus maar staat ook voor een gevoel van saamhorigheid, broederschap, samenspel en kameraadschap, in muziek, sport, spel en uiteraard het leven zelf. Veel mensen herkenden er hun eigen vriendschappen in, maar ook werd het opgepakt door veel programma’s rondom de uitzendingen van het WK-voetbal.

Schouder Aan Schouder bleek een een prachtige #1 te zijn en veel mensen hebben me laten weten het een mooi liedje te vinden. Ook ik ben er nog steeds erg trots op. En dat gevoel is versterkt nu we met Schouder Aan Schouder genomineerd zijn voor een Edison!

Wil je stemmen op Schouder Aan Schouder?

Surf dan snel naar de website van de Edisons en breng je stem uit!

Hoewel in sommige browsers alleen de naam van Guus naast Schouder Aan Schouder zichtbaar is en in andere browsers je alleen mijn naam kunt lezen, kun je een duet echt niet in je eentje maken, haha.

Maar wanneer je stemt, stem je dus op ons allebei!

Overigens is Guus ook genomineerd in de categorie Beste Mannelijke Artiest en Beste Album. Ik zou het helemaal te gek voor Guus vinden als ook die twee nominaties verzilverd zouden worden, dus als je toch aan het stemmen bent, denk dan ook even aan Guus, want ook op het Beste Album kan gestemd worden!

Groetjes,

Marco