Schouder aan Schouder genomineerd voor Gouden Harp!

02 February 2011

Schouder aan Schouder genomineerd voor Gouden Harp!

Over het nummer Schouder aan Schouder dat ik met Guus Meeuwis opnam heb ik al veel gezegd en geschreven, feit is dat het een bijzonder nummer blijft. Het geldt niet alleen voor Guus en voor mij maar we blijven op Schouder aan Schouder enorm veel positieve reacties ontvangen.

In 2010 mochten Guus en ik namens Sterren.nl al de award voor beste single 2010 voor Schouder aan Schouder ontvangen en nu is dit lied genomineerd voor de Buma Gouden Harpen 2010 wat betekent dat het Schouder aan Schouder is verkozen tot de beste drie nummers van vorig jaar!
De Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een prijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek. De prijs wordt sinds 1962 jaarlijks uitgereikt.

Toen Guus en ik het opnamen moest het een nummer worden over vriendschap, over het aan elkaars zijde staan in goede en slechte tijden wat niet alleen voor ons geldt maar voor vriendschap, broederschap en ook sport in het algemeen zou moeten gelden. Guus en ik hebben lang geleden al ontdekt dat dit zeker voor onze vriendschap geldt en Schouder aan Schouder blijft daar een prachtig bewijs van.

Op 3 maart aanstaande zullen tijdens het Buma Gouden Harpen Gala dat live wordt uitgezonden, de Gouden Harpen uitgereikt gaan worden. Naast de winnende artiesten zullen ook het Metropole Orkest en een aantal speciale gasten uit binnen- en buitenland hun opwachting maken. Natuurlijk zullen ook Guus en ik hierbij aanwezig zijn. Of we de Gouden Harp ook echt in ontvangst mogen nemen is natuurlijk nog even spannend maar alleen deze nominatie is alweer geweldig.

De live-uitzending van het Buma Gouden Harpen Gala zal op 3 maart te zien zijn bij de Tros op Nederland 3 vanaf 20.30 uur.

Groetjes,

Marco