Sharon en Iris door bij #tvoh!

07 January 2012

Sharon en Iris door bij #tvoh!

We zitten in een fase in deze competitie waarbij alleen de grootste talenten, de echte uitschieters, nog meedoen. Het gaat opeens over details, over kleine dingetjes die normaal wellicht als onbelangrijk zouden zijn bestempeld en nu opeens zwaarder meewegen dan anders. Het was ook de eerste liveshow waarbij alle coaches met hun team te zien waren. Eerdere shows draaiden het steeds om de teams van slechts twee coaches. Ieder team was echter al geslonken tot drie talenten en gisteren zou daar er slechts één van door gaan. De andere twee zouden in de Sing-off komen, die vanavond te zien was op RTL4.
Je begint dus aan een avond waarbij je weet dat maar liefst 8 van de 12 kandidaten in de Sing-off komen, dat is wel heel veel

Ik begon deze show met de kandidaten Iris, Bart en Sharon en de verwachtingen waren hooggespannen. Je weet inmiddels wat ze allemaal kunnen, maar kunnen ze het laten zien op het moment dat het er op aan komt? Iris zong het prachtige When Love Takes Over en mocht daarmee als eerste van de kandidaten, meteen na Di-rect die spectaculair opende met Charly en Niels.
Sharon zong een gevoelige ballad van Whitney Houston en Bart bracht het warme September ten gehore.

Aan het eind van de avond stonden ze daar met zijn drieën, waarbij de spanning van hun gezichten was af te lezen. Wat was ik blij dat Sharon door het publiek veilig gestemd was! Ze had een ongelofelijk moeilijk liedje gezongen en dat terwijl ze een beetje hees was. Dan heb je echt wel lef, kan ik je vertellen! Dat Sharon door mocht was zeer terecht!
Het betekende echter ook dat Iris en Bart in de Sing-off terecht kwamen.
Vanavond kon je zien hoe zij ieder hun liedje nog een keer zongen. De talenten van Bart en Iris naast elkaar leggen is echt appels met peren vergelijken. Ze zijn ieder in hun eigen stijl zo goed, zo beheerst en zo groots dat het eigenlijk onzinnig is daar een keuze uit te moeten maken. Maar ja, zo zijn de regels van het spel en niet alleen ik wist dat toen ik hier aan begon, ook de kandidaten weten hoe het gaat. In nauw overleg met Ton en in overweging nemend welke uitdagingen de kandidaten de komende weken nog krijgen, heb ik uiteindelijk voor Iris gekozen.
We hebben haar de afgelopen twee shows uit haar ‘comfortzone’ gehaald maar volgende week mag ze van mij weer schitteren achter de harp.

Afscheid van Bart dus. Hoewel Bart het oprecht jammer vond omdat hij erg van het Voice avontuur genoot, kon hij er goed mee leven en is hij blij met alles wat er de afgelopen maanden allemaal op zijn pad is gekomen. Afscheid van een geweldige zanger, een man vol humor en talent. Ik denk dat we het laatste nog niet van hem gehoord hebben!

Ik heb nu Iris en Sharon in de halve finale staan. Ze staan daar samen met Niels en Erwin (Team Angela), Paul en Wouter (Team VanVelzen) en Charly en Chris (Team Nick en Simon).
Het kan niet anders dan dat volgende week de vlam weer in de pan slaat!

Groetjes,

Marco