Simply Red in Symphonica in Rosso!

04 November 2016

Simply Red in Symphonica in Rosso!

Donderdagavond mocht ik bij RTL Late Night bekend maken dat Mick Hucknall van Simply Red de nieuwe editie van Symphonica in Rosso voor zijn rekening zal nemen! Op 25 oktober 2017 zal Ziggo Dome rood kleuren voor de tiende editie van deze passievolle concertreeks. De band belooft zijn bekendste hits ten gehore te brengen, maar ook liedjes die nooit op single zijn uitgebracht maar samen met de 40-koppige band en verschillende gasten wel heel erg goed tot zijn recht zullen komen. De kaartverkoop is per direct gestart.

Over Simply Red
Simply Red, opgericht in Manchester, scoorde in de jaren tachtig en negentig hits als Money’s Too Tight To MentionHolding Back the Years en If You Don’t Know Me By Now. Na een carrière van 25 jaar ging de band in 2010 uit elkaar na een vaarweltour. Vier jaar later kondigde Mick Hucknall onverwachts aan dat de band toch weer zou gaan optreden om zijn 30-jarige jubileum te vieren. In 2015 kwam ook een nieuw album uit, Big Love. De naam van de band verwijst naar de krullende rode haardos van de leadzanger, alsook naar zijn voorkeur voor voetbalclub Manchester United. Dat zijn kapsel uitstekend past bij het thema in Rosso berust op toeval, haha. De iconische Britse band kijkt reikhalzend uit naar 25 oktober, vooral door de samenwerking met Guido’s Orchestra.Over Symphonica in Rosso
In 2006 ging de eerste editie van Symphonica in Rosso succesvol van start. Ik stond maar liefst tien keer in een uitverkocht GelreDome in Arnhem en bleek hiermee alle records te breken. Meer dan driehonderdduizend bezoekers bezochten de concerten. De shows vol muzikale passie en dynamiek lieten het publiek ademloos achter, en ook ik was helemaal overdonderd. Een show van dit kaliber en internationale allure was tot dan toe in Nederland nog nooit vertoond, alsuds de media. Onder begeleiding van het 40-koppig symfonisch orkest kleurde Nederland rood en het terugkerende fenomeen Symphonica in Rosso was geboren. 
In 2007 nam Paul de Leeuw het stokje van me over en maakte er eveneens een spectaculaire entertainmentshow van. De humoristische alleskunner gaf alles in het roodgekleurde GelreDome samen met zijn gastartiesten. Paul is een veelzijdige vakman en uiteraard een zeer getalenteerde zanger en hij bleek bijzonder op zijn plaats tijdens de vijf uitverkochte shows in Sypmhonica in Rosso.
 


Na twee nationale sterren was het in 2008 de beurt aan wereldster Lionel Richie. Lionel veroverde onze harten en raakte ons met zijn charismatische stem en energieke performance. Met veel vuurwerk, dansers en een razend enthousiast publiek maakte Lionel er een Symphonica in Rosso-waardig spektakel van. De vierde editie van Symphonica in Rosso was met Diana Ross en de diva stond te stralen op het podium. Ze bracht tijdens twee uitverkochte concerten hits als ‘Upside Down’, ‘My Old Piano’ en ‘I’m Coming Out’. De jubileumeditie van Symphonica in Rosso bood ruimte aan een echte wereldster: Sting. Hij werd begeleid door het prestigieuze Britse Royal Philharmonic Concert Orchestra onder leiding van dirigent Steven Mercurio. Nick & Simon waren in oktober 2011 de hoofdartiesten van de zesde editie van Symphonica in Rosso. Het duo speelde maar liefst vier keer in het GelreDome. Alle grote hits kwamen voorbij en werden in samenwerking met Guido’s Orchestra in een geheel nieuw jasje gestoken. Met de klassieke arrangementen werd er een andere dimensie aan het repertoire gebracht. In oktober 2012 kwam Doe Maar, de populairste band die Nederland ooit gekend heeft, nogmaals bij elkaar voor vier onvergetelijke avonden in het GelreDome. Het Doe Maar-virus verspreidde zich nog een keer over Nederland en er werd nog lang nagepraat over de bijzondere uitvoering van de tijdloze reggaemuziek. Symphonica in Rosso 2013 was een bijzondere editie die zowel in GelreDome als Ziggo Dome plaatsvond. Hoofdgast was een van de meest succesvolle Nederlandse zangeressen ooit, Anouk. In het prachtig decor en onder de begeleiding van Guido’s Orchestra bracht Anouk haar vele hits ten gehore. Ook gaf Trijntje Oosterhuis act de presence voor een spetterend gastoptreden. In 2015 en 2016 mocht ik zelf het stokje weer aannemen. Waar ik hoopte op vier concerten vonden er uiteindelijk maar liefst twaalf shows plaats. De combinatie van spetterende optredens, een gigantisch podium, de speciale licht- en geluidstechnieken, indrukwekkende visuals en de kleur rood – en het in het rood geklede publiek- zorgen er ieder jaar voor dat Symphonica in Rosso een overweldigend concert is.Kaarten koop je uitsluitend via TICKETMASTER of de website van SYMPHONICA IN ROSSO zelf. Dan weet je zeker dat je niet teveel betaalt en ben je gegarandeerd van toegang. Pas op voor zwarthandel en andere malafide ticketbureau’s die al kaarten aanbieden nog voor onze voorverkoop officieel gestart is. Kijk voor meer informatie op weetwaarjekoopt.nl.

Klik hier voor de verschillende arrangementen.