Speciale Borsato-munt op 9 oktober in Alkmaar!

24 September 2004

Speciale Borsato-munt op 9 oktober in Alkmaar!

Het mag dan een betaalmiddel voor één dag zijn, ik ben ontzettend trots op het feit dat mijn afbeelding op een muntstuk geslagen zal worden. Sterker nog, ik mag hem zélf slaan! Aangezien deze munt voor slechts één dag zijn waarde heeft, zal het vermoedelijk een echt collector’s item worden. Ik vind het in ieder geval helemaal te gek! 

Ter gelegenheid van het concert van Marco Borsato op 9 oktober a.s. wordt er een speciale Marco Borsato munt uitgebracht. Dit zogenaamde ‘Marco Borsato Waagje’, met een waarde van 1 euro, is ontwikkeld door de firma Muntpost. De eerste zal persoonlijk door Marco Borsato op 4 oktober geslagen worden bij de Koninklijke Nederlandse Munt te Utrecht. 

 

Ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de stad Alkmaar geeft Marco Borsato op 9 oktober 2004 een eenmalig gratis concert op de Drafbaan te Alkmaar. 

Het betaalmiddel bij dit concert is een speciale munt waarop in reliëf het gezicht van Nederlands populairste zanger is aangebracht. 

De keerzijde toont dezelfde afbeelding als de overige ‘Waagjes”. Het Alkmaarse ‘Waagje’ is een tijdelijke betaalmunt, dat momenteel in de stad circuleert, ter gelegenheid van het jubileum van de stad en is in vijf verschillende versies uitgebracht. Het succes van deze munt was aanleiding tot het instellen van een soortgelijk ‘Waagje’ bij het concert op 9 oktober van Het Borsato-bewaarmapje                  Marco Borsato. 

De ‘Marco Borsato Waagjes’ kunnen enkel worden gebruikt als horecamunt tijdens het concert. Verwacht wordt dat de munt een verzamelaarsobject zal worden. 

Wie zich muntjes verschaft, krijgt daarom tevens een kaartje waarin een exemplaar kan worden bewaard.

Rechts een voorbeeld van het Waagje met Willem II.