Sportpaleis fantastisch!!

20 May 2011

Sportpaleis fantastisch!!

De eerste twee concerten in het Sportpaleis van Antwerpen zitten er alweer op en na  een rustdag waarop ik de tijd heb genomen Antwerpen verder te ontdekken en me op te laden voor de volgende dagen, ben ik nu klaar voor de volgende drie shows!

Als ik in Vlaanderen ben voel ik me altijd thuis. De sfeer, de mensen, het is anders dan in Nederland en tegelijkertijd heel erg vertrouwd. Maar wat er afgelopen dagen in het Sportpaleis gebeurde overtrof al mijn verwachtingen! Het was hartverwarmend hoe het Vlaamse publiek mij omarmde en als verloren zoon binnenhaalde. Het enthousiasme, de blijdschap en de waardering die er vanuit de zaal over ons heen spoelde was echt en puur. Muziek maken op dit niveau, in deze ambiance en met en voor deze mensen is zon voorrecht! Voor een moment voelde ik me even een Belg, feestvierend met mijn vrienden.

Vanuit mijn kleedkamer hoorde ik het enorme enthousiasme al waarmee VanVelzen werd ontvangen. Het publiek is zo uitgelaten en maakt dat we ons allemaal heel welkom voelen. Ook Lange Frans en Ben Saunders mochten rekenen op een groot applaus. Datzelfde geldt voor de finalisten van het Vlaamse programma Idool. Zowel Kato als Kevin werd warm onthaald. Vanavond is de finale, ben heel benieuwd wie van de twee op zondag als grote winnaar opnieuw het podium van het Sportpaleis mag betreden! 

Vanaf het moment dat ik opkwam voelde het zo verschrikkelijk goed. Alles klopte, het enthousiasme van het publiek was enorm groot, oude maar ook hele nieuwe liedjes werden uit volle borsat meegezongen en ik voelde de warmte van Vlaanderen. Het was ook warm in het Sportpaleis, dat zeker, maar deze warmte voelde als de warme omhelzing van een goede vriend.

Inmiddels hebben we er twee concertdagen opzitten, twee dagen waarvan ik ongelooflijk heb genoten. Vanavond, morgen en zondag zijn de laatste drie concerten van deze tour en ik kijk er nu al naar uit om vanavond weer het podium te mogen betreden en een prachtige avond met Vlaanderen te mogen beleven.

Het is vandaag alweer een week geleden dat een aantal gelukkige fans een nacht doorbrachten in het GelreDome. Wat vliegt de tijd toch tijdens zo’n tour! Ik denk nog steeds met heel veel plezier terug aan die unieke ervaring. Maar ik ben daarin denk ik niet de enige. Deze nacht, mede georganiseerd door 538 en Univé zal nog lang in ieders geheugen gegrift staan. Uiteraard zijn er van dit event ook foto’s gemaakt. De foto’s die we samen voor de tentjes hebben gemaakt staan nu online op onze foto-site. Je kunt daar ook het origineel van je foto downloaden, zodat je hem bijvoorbeeld op je weblogje kunt gebruiken.

Naast de foto’s van de tentjesactie zijn er tijdens de tour ook weer de nodige meet-and-greet momenten geweest. Ben je tijdens de tour in Nederland of België met mij op de foto geweest? Open dan even op deze link en kijk of je er tussen staan! Overigens worden deze nog aangevuld met de meest recente foto’s.

Groetjes,

Marco

 

 

Met dank aan (c) Jan Vens voor de prachtige foto’s.