Sportweek 2011 geopend!

18 April 2011

Sportweek 2011 geopend!

Afgelopen zaterdag 16 april vond op het Stadserf in Schiedam de opening van de Nationale Sportweek 2011 plaats. Het is een week waarin sport, het belang van sport maar zeker ook het plezier in sporten, centraal staat. In deze Sportweek kun je op tal van locaties in het land deelnemen aan allerlei takken van sport, kennismaken met sport maar ook kijken naar diverse sportdemonstraties. Op de site van de Nationale Sportweek kun je hier van alles over teruglezen. 

Maar, terug naar afgelopen zaterdag! Qua weer hadden we het enorm getroffen en mede daardoor was het enorm druk op het Stadserf. Vanaf 12.00 ging het programma van start en waren er tal van sportactiviteiten op het plein om te bekijken maar ook om aan mee te doen. Zo was er een basketballclinic, kon je freestyle football spelen met Jochem van Gelder, rolstoelhockey spelen met Ellen Hoog, een Zumbaclinic volgen met Peggy Vrijens of bijvoorbeeld een boksclinic krijgen van Innocent en Noucka Fontijn.

Ook dit jaar was er een fantastische cheque die de Lotto aan het NOC/NSF kon overhandigen van maar liefst 59,4 miljoen euro!
Het bedrag dat het NOC/NSF heeft ontvangen zal helemaal ten goede komen aan de breedtesport en topsport in ons land en verdeeld worden over de sportbonden. Met dit bedrag hebben zij meer geld beschikbaar voor de ontwikkeling van talent en hiermee het sporten voor iedereen toegankelijk kunnen maken.

Om kwart voor drie mocht ik samen met Mark Huizinga de fakkel met het sportvuur hardlopend naar het podium brengen zodat daarmee het grote sportvuur ontstoken zou worden en deze Sportweek daadwerkelijk geopend zou worden. Hans Klok was ook aanwezig en had een spetterende act voor deze opening. Onvoorstelbaar wat deze man presteert, je staat er bijna met je neus bovenop en nog zie je niet hoe hij het voor elkaar krijgt.

Iets vroeger dan in eerste instantie gepland gingen de signeersessies met de diverse ambassadeurs van start en zoals dat bijna vanzelf gaat levert het ook weer heel veel fotomomenten met fans op. Ben je op deze dag ook met mij op de foto geweest? Dan kun je de fotos HIER terugvinden en daarnaast staat er HIER OP YouTube een leuke impressie van deze dag.

Niet alleen ik, maar zeker de organisatie van de Nationale Sportweek en alle vrijwilligers die zich op deze dag in Schiedam hebben ingezet, kunnen terugkijken op een enorm geslaagde dag. Ik hoop dat het een aantal van jullie duidelijk heeft kunnen maken hoe goed en vooral ook hoe leuk sporten kan zijn!

Groetjes,

Marco