Start seizoen 3 van The Voice of Holland!!

24 August 2012

Start seizoen 3 van The Voice of Holland!!

Eindelijk kunnen jullie weer meekijken met waar wij alweer weken mee bezig zijn, het nieuwe seizoen van The Voice of Holland gaat namelijk vanavond van start!

Half juli waren de Blind Auditions en wat vond ik het weer indrukwekkend te horen hoe veel talent er toch nog steeds onopgemerkt en in alle anonimiteit in ons land rondloopt!

Voor Nick, Simon en Roel is dit alweer het derde seizoen, voor mij het tweede en dit jaar mogen we de expertise en geheel eigen aanpak van Trijntje Oosterhuis aan het team van coaches toevoegen.

De Blind Auditions waren heel bijzonder, dat kan ik je zeker al wel zeggen. Ik heb zoveel momenten met hoog kippenvel op mijn stoel gezeten, mezelf dwingend niet direct op die knop te slaan maar even iets langer af te wachten. Tenslotte bestaat ieder team maar uit 16 kandidaten en het liefst wil je ieder talent wel aan je team toevoegen. Het is me een aantal keer gebeurd dat meerdere coaches omdraaiden en dat één van hen er vandoor ging met een talent wat ik uitstekend in mijn team vond passen. Zo goed als we allemaal met elkaar omgaan en zoveel lol als we met elkaar hebben, toch blijft dat soms wel even slikken hoor… Maar eerlijk is eerlijk, ik heb dit seizoen een ijzersterk team weten samen te stellen en ook de andere coaches mogen zeker niet klagen.

Alle teams zijn gevormd, ze zijn dit jaar zo gevarieerd en er zitten zulke bijzondere talenten in dat ik nu al zeker weet dat dit seizoen de voorgaande twee seizoenen absoluut gaat overtreffen!

Afgelopen week vonden de Battles plaats en die waren zenuwslopend! Binnen de korte periode die we samen hadden, hebben we elkaar goed leren kennen. We hebben samen een pizzaatje gegeten, veel overlegd en gesproken en je bouwt echt een band op. Ook de kandidaten onderling zijn zeer hecht en gunnen elkaar veel. Dat is heel mooi om te zien en maakt ook dat je het beste in elkaar boven kunt halen. Om iedereen de kans te geven zijn talent te etaleren moet je enorm goed afwegen welke liedjes je kiest en welke duo’s er voor de Battles gevormd gaan worden. Iedereen heeft recht op een gelijkwaardige partner, waar je een respectvolle Battle aan kan gaan. Gelukkig is mijn drummer, vriend en muzikale rechterhand Ton Dijkman heel erg goed in het vinden van het perfecte liedje. Samen hebben we tientallen songs beluisterd, gewikt en gewogen. Met unieke resultaten tot gevolg!

In mijn enthousiasme loop ik nu vooruit op de gang van zaken, maar vanavond gaat het spektakel van start! Wij gaan deze eerste aflevering samen met alle coaches kijken, altijd een bijzondere ervaring waarin de muzikale discussie heerlijk losbarst.

De eerste audities dus vanavond, de eerste verhalen van de kandidaten, de eerste teleurstellingen, de eerste vreugdetranen en blijdschap wanneer de eerste talenten een coach aan zich hebben weten te binden. Ik ben ontzettend benieuwd naar wat jullie van dit seizoen zullen vinden en of jullie minstens zo enthousiast zijn over deze talenten als ik!

Elke vrijdag op RTL4 om 20.30 uur, The Voice of Holland

Groetjes,

Marco