Stem in film ‘Arthur en de Wraak van Malthazard’

18 October 2009

Stem in film ‘Arthur en de Wraak van Malthazard’

Marco Borsato als Italiaanse kok in Arthur en de Wraak van Malthazard!

Al eerder deze week werd de stemmencast van Luc Besson’s CGI animatiefilm Arthur en de Wraak van Malthazard bekend gemaakt. Nu kan daar ook Marco Borsato aan worden toegevoegd. Borsato is gecast voor de rol van Prosciutto.

Marco Borsato zal voor deze rol zijn Italiaanse roots aanspreken, aangezien Prosciutto een Italiaanse kok is die met zijn temperamentvolle karakter voor de nodige oproer zorgt in het land van de Minimoys.

Marco Borsato:  “Ik heb altijd al een fascinatie voor animatiefilms gehad. Zeker de animatiefilms van tegenwoordig zijn zo levensecht dat het een attractie is voor zowel kinderen als volwassenen. Hoewel ik slechts een bescheiden rol heb, was het niet moeilijk me te verplaatsen in het karakter van de Italiaanse kok Prosciutto! Volgens mij is Arthur door het spannende verhaal en de combinatie met live action scènes een film die tot de verbeelding spreekt!”

Overige stemrollen in de animatie / live action film zijn voor Kim-Lian van der Meij (Selenia), Hugo Metsers (Malthazard), Renée Soutendijk (Oma van Arthur), Chris Silos (Max), Dio (Snow), Willie Wartaal (Replay) en Boyan van der Heijden (Arthur).

Arthur en de Wraak van Malthazard is een CGI animatiefilm gecombineerd met live action scènes. Het verhaal is gebaseerd op de, internationaal zeer geprezen, gelijknamige boekenreeks.  De opnames van de stemmen voor de Nederlandse versie van Arthur en de Wraak van Malthazard, gaan deze maand van start. De film is vanaf 9 december in de Nederlandse bioscopen te zien.

Arthur heeft lang gewacht op het moment dat hij weer terug kan keren naar de wereld van de Minimoys en zijn geliefde Selenia., maar nu lijkt het dan eindelijk te gebeuren. In het kleine dorp, achter in de tuin van Arthurs oma, hebben de Minimoys al een feestmaal voor Arthur klaargemaakt en heeft Selenia haar mooiste jurk uit de kast gehaald. Maar als het zo ver is, besluit Arthurs vader de vakantie bij oma op te schorten. Het lijkt erop dat de enige kans voor hem om terug te keren naar de wereld van zijn kleine vriendjes verloren gaat. Totdat hij een noodbericht krijgt van een onbekende afzender. Het moet Selenia wel zijn die in gevaar is! Arthur twijfelt geen seconde en begint meteen aan een gevaarlijke reis naar de wereld van de Minimoys…

Vanaf 9 december dus! Een heerlijke film voor de hele familie!

Groetjes,

Marco