Stemmen voor Edisons!

19 February 2009

Stemmen voor Edisons!

Al vanaf 1960 is de Edison de oudste en meest prestigieuze muziekprijs in Nederland en Marco heeft in het verleden al eerder Edisons in ontvangst mogen nemen voor onder andere ‘Beste Zanger’, ‘Beste Artiest’ ‘Single van het Jaar’ en ‘Beste DVD’ voor Zien…

Marco heeft inmiddels tien Edisons op zijn vensterbank staan, maar wanneer je ze een beetje inschikt kunnen daar er makkelijk nog twee bij!

Vanaf dit jaar zal Edison Pop er anders uit komen te zien. Anders dan de voorgaande jaren worden de genomineerden en winnaars uit louter nationale artiesten gekozen door een kleine vakjury. Daarnaast vindt naast de uitreiking de eerste editie van het publieksevenement Edison Pop Festival plaats.

Naast de Edisons die door de vakjury worden toegekend krijgt het Nederlands publiek de kans om te stemmen welke artiest of popgroep de Edison voor het beste album of de beste song toegekend krijgt.

Dit jaar is Marco voor de publiekprijs genomineerd voor zowel Beste Album voor het album Wit Licht als Beste Song voor de single Dochters.

Na het enorme succes van het drieluik Wit Licht met als onderdeel hiervan het gelijknamige album Wit Licht waar maar liefst drie # 1 hits van zijn gekomen, zou het een kroon op dit drieluik zijn als Marco voor dit album een Edison in ontvangst zou kunnen nemen!

De single Dochters is genomineerd als beste song. Juist dit nummer, dat zowel Marco als John Ewbank na aan het hart ligt omdat het voor hun beider dochters is geschreven, is een nummer dat niet alleen Marco niet onberoerd laat maar ook de harten van vele vaders én moeders bereikt heeft. Dochters heeft wekenlang de hitlijsten gedomineerd en werd de meest gedraaide single van 2008.

Als redactie van Borsato.nl willen we jullie dan ook allemaal oproepen om te gaan stemmen voor deze Publiekprijzen! De Publieksprijs is een prijs waar wij met zijn allen direct invloed op hebben en wij kunnen samen bepalen of Marco straks op het podium mag komen om deze Edisons in ontvangst te nemen.

Het zou toch fantastisch zijn als Marco deze twee felbegeerde Edisons mee naar huis zou mogen nemen?

Stemmen kan HIER !

Gewoon doen dus!!

Redactie Borsato.nl