Stichting Opkikker!

04 June 2018

Stichting Opkikker!

Stel, je bent een jongen of meisje van 8 jaar en je wordt van de ene op de andere dag geconfronteerd met kanker, een kwaadaardige bacterie of reuma dat je leven helemaal op zijn kop zet.
Dan heb je twee mogelijkheden. Of je gaat in de schaduw staan en blijft bij de pakken neerzitten of je kiest ervoor om in de zon staan en geeft je leven een nieuwe wending. Ik weet dat deze keuze niet altijd een makkelijke is, eigenlijk zelfs nooit, maar je hebt meer invloed op hoe je met een situatie omgaat dat je soms denkt. Wat je overkomen is, daar kun je niets aan veranderen. Wat je met die ervaring doet, dat is aan jou.

In de zon staan is datgene wat Bram, EsmeeAnne, Jesse, Ramon en Stijn gedaan hebben. Vijf jonge mensen, inmiddels tussen de 12 en 17 jaar, die door de levenswijsheid, die hen opgelegd is door hun ziekte, elk een eigen uniek verhaal brengen. Een verhaal van wilskracht, levenslust en hartstocht. Dankzij de Stichting Opkikker werden deze jongeren opgeleid tot motivational speakers. Deze Little Big Speakers zijn te boeken voor elke bedrijfsevenement of seminar. Naast het feit dat deze sprekers een inspiratiebron kunnen zijn voor de medewerkers in bedrijven, steunen die bedrijven ook nog eens de Stichting Opkikker. Een organisatie die jaarlijks 2000 dagen van ontspanning verzorgt voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Elke boeking van The Little Big Speakers staat gelijk aan een donatie aan deze Stichting. Zo kunnen elk jaar duizenden gezinnen genieten, naast alle ziekenhuisbezoeken door, van een onvergetelijke Opkikkerdag vol mooie herinneringen. Naast bedrijven kan iedereen deze organisatie steunen met een kleine bijdrage, want alle beetjes helpen. En dat vind ik heel belangrijk. Ieder kind verdient het om gelukkig te zijn, ook in een periode dat het iets minder goed gaat.

 

Wil jij nu, net als ik, meer weten over de Stichting Opkikker. Op www.littlebigspeakers.nl vind je alle informatie en nog veel meer.
 
Steun je mee?
 
Groetjes,
Marco