Sven en Ireen schrijven geschiedenis!

13 February 2007

Sven en Ireen schrijven geschiedenis!

Wat Sven Kramer en Ireen Wüst afgelopen weekend hebben gepresteerd was werkelijk heel uitzonderlijk! Ik heb onvoorstelbaar veel bewondering voor deze twee jonge talenten en voor wat ze hebben neergezet in het Thialf te Heerenveen, want beiden werden ze All Round Wereldkampioen! Het was voor het eerst sinds 1972 dat beide titels naar Nederland gingen, toen eerden we Ard Schenk en Atje Keulen-Deelstra om hun geweldige prestaties. Wat Ireen en Sven bewerkstelligd hebben is echt buitengewoon goed en ik ben ontzettend blij dat ik een aantal ritten heb mogen meemaken!

Van Sven had ik tijdens de Olympische Spelen al meegekregen dat hij zich graag voorbereid door via de Ipod naar mijn muziek te luisteren. Ik kan je vertellen dat dat best een gek idee is. Je kijkt op TV naar een sporter waar je erg veel bewondering voor hebt en je weet dat hij ondertussen naar jouw muziek luistert! Ook Ireen ontspant zich graag met muziek, zij luistert graag naar Jan Smit heb ik me laten vertellen.

Ik heb ontzettend veel respect voor deze sporters die zo mooi met geweld over het ijs schaatsen. Schaatsen is echt een oerhollandse sport en hoewel ik half Italiaans ben kan ik je vertellen dat met elke slag die onze jongens over het ijs maken, mijn hart in het rood-wit-blauw klopt! Voor mij hebben de Nederlanders het schaatsen uitgevonden, waar een klein land niet groot in kan zijn!

Vooral de manier waarop Sven Kramer de titel naar zich toe trok vond ik fantastisch! Na drie afstanden kon hij de overwinning bijna klünend mee naar huis nemen, maar dit jonge talent besloot er gewoon weer vol voor te gaan en zijn uitzonderlijke kwaliteiten ten volle te benutten. Daar houd ik van, altijd het beste van jezelf geven! En dat betekende dat hij op de afsluitende 10.000 meter een tijd van 12.49,88 neerzette, een nieuw wereldrecord!

Voor schaatsen probeer ik altijd thuis te blijven, zo geweldig vind ik het. Maar als het even kan vind je me in het Thialf, want liever nog maak ik het zelf mee. Te gek dat ik dit weekend deze mogelijkheid had en super ook dat ik Sven nog even in zijn kleedkamer trof. Natuurlijk zijn we samen even op de foto gegaan. Sven sprak uit hoe blij hij daarmee was, maar voor mij is dat niet anders! Sven is nu al een hele grote, het is overduidelijk dat hij een legende gaat worden.

Er komt een dag waarop men zegt: “Wie was toch ook alweer die jongen op die foto die daar naast Sven Kramer staat?”

Beretrots kan ik je dan vertellen dat ik die jongen was! Há!Groetjes,

Marco

P.S. Met dank aan Leo Vogelzang voor de prachtige foto’s!