Symphonica in Rosso 2015…

03 November 2015

Symphonica in Rosso 2015…

Het zit erop. De eerste reeks concerten Symphonica in Rosso zijn achter de rug. Wat was het ongelofelijk indrukwekkend, het heeft al mijn toch wel hoog gespannen verwachtingen overtroffen! Ik heb zulke dierbare herinneringen aan de allereerste editie van Symphonica in Rosso in 2006, dat toen me gevraagd werd wat ik in mijn jubileumjaar nog een keer zou willen doen, ik niet lang na hoefde te denken. Ik wilde niets liever dan dit evenement met het bijna veertig koppig orkest van Guido’s Orchestra, mijn bandje en enkele gasten, opnieuw beleven.
 


En het werd opnieuw een editie waarin mijn publiek in rood gekleed in grote getale afreisde naar Amsterdam om te genieten van een avond vol passie en hartstocht, met grote hits en kleine juweeltjes, met een overrompeld mooie lichtshow en dito visuals. Met een bandje dat de Ziggo Dome nog net niet in de fik speelde, met een orkest dat hun instrument zo liefdevol bespeelt en last but not least, elke avond bijna zeventien-en-een-half duizend mensen dat op de stoelen stond van enthousiasme, dat alle liedjes woord voor woord meezong, dat de adem in hield als Kim Spierenburg begon te spelen, dat duwde met die handen als Cheyenne Toney op kwam, juichte voor Jeroen van Koningsbrugge, meezongen met O’G3NE en samen met mij genoot van mijn jeugdheld Zucchero.Het lijkt een eeuwigheid geleden dat ik in mijn t-shirtje met daarop in grote letters ZUCCHERO gekluisterd aan de radio zat, gespannen wachtend op het moment waarop Zucchero zijn nieuwe single gedraaid werd en ik de knoppen REC en PLAY tegelijkertijd indrukte om het op te kunnen nemen op mijn cassetterecorder. Het is een half leven geleden, maar de liefde voor Zucchero zit nog onverminderd diep. Dat deze man vanuit Italië naar Nederland wilde reizen om mijn jubileum met mij te vieren vond ik een onvoorstelbare grote eer. 

Wist je trouwens dat Mojo een heuse na-pretpagina heeft samengesteld? Hierin vind je de mooiste foto’s, verhalen en filmpjes! Zeker de moeite van het bezoeken waard!

Wil je de liedjes die we gedaan hebben nog eens beluisteren? We hebben een Spotify afspeellijst voor je gemaakt waarin alle liedjes staan die we tijdens de show hebben gezongen!

Na een paar dagen weer een beetje op adem komen, start ik aan een opnieuw spannende tijd. Want op 20 november, dus binnen drie weken al, komt mijn album Evenwicht uit! Ik heb ook daar ongelofelijk veel zin in! Vanaf december starten de liveshows van The Voice of Holland weer en voor je het weet mag ik aan de tweede reeks Symphonica concerten beginnen. Ik kan niet wachten!
Ben je ook geweest en wat vond jij het mooiste moment in de show?

Liefs,

Marco