Symphonica in Rosso, de laatste twee shows komen eraan!

02 March 2016

Symphonica in Rosso, de laatste twee shows komen eraan!

“Wat gaat de tijd toch snel…”, zing ik in mijn liedje ‘Dochters’ en dat is iets dat ik nu van harte kan onderschrijven. Nadat we de eerste zes shows van Symphonica in Rosso van eind oktober/begin november 2015 hadden afgesloten begon ik al vooruit te kijken naar deze tweede serie in 2016. Het is zo’n genot het podium te mogen betreden in de fantastische concertzaal die de Ziggo Dome is en dat podium te mogen delen met mijn eigen bandje, Guido’s Orchestra en de gasten die me tijdens deze serie vergezellen! Het is iedere keer weer Genieten met een hoofdletter G! 
 


En nu zijn we in deze tweede reeks ook al over de helft… Vier van de zes shows zijn inmiddels achter de rug en ik kijk reikhalzend uit naar de laatste twee shows van deze serie, ik heb er zoveel zin in! Ik kijk ook wel met een beetje weemoed, want met deze laatste twee shows sluit ik ook weer een heel bijzondere periode af. 

Symphonica in Rosso is een megaproductie die enorm veel tijd en energie vreet maar die energie krijg ik tijdens de shows in veelvoud terug van mijn publiek. Wat is het fantastisch om voor jullie op te mogen treden in zo’n ambiance! 
 


Het leuke is dat deze tweede serie toch weer anders is dan de eerste serie. Niet alleen omdat we de setlist wat hebben aangepast maar ook omdat er in deze tweede reeks weer andere gastartiesten extra zijn bijgekomen. Ook zing ik tijdens deze serie van zes een aantal liedjes van het album ‘Evenwicht’ en die heb ik natuurlijk nog niet eerder live gespeeld. Tel daarbij onder andere Frank Boeijen op als mijn gast en dan natuurlijk ook nog zanger Matt Simons met wie ik het Nederlands/Engelstalige duet ‘Breng Me Naar Het Water’ zing dat inmiddels ook als single is verschenen.
 


De shows op 24, 25 en 27 februari waren avondshows maar extra leuk was dat er tijdens deze tour ook ruimte was voor een matinee op de 28e februari. Zo’n matinee is wel heel speciaal om te doen. Ik heb bijvoorbeeld hele gezinnen gezien tijdens deze shows en dat is iets dat minder vaak voorkomt, zeker wanneer het jongere kinderen betreft voor wie een avondshow te laat is. Met deze matinee kon dat wel en dat gaf een heel bijzondere sfeer aan deze middag. Ik vond deze matinee dan ook heel leuk om te kunnen doen! Het is helaas niet altijd mogelijk, maar het is zeker iets dat ik voor de toekomst weer in gedachten zal houden. 
 


Er staan nog twee shows in mijn agenda, morgen de elfde show en donderdag zullen we deze tour gaan eindigen met de twaalfde show. Ik vind het te gek dat ik de mogelijkheid heb gekregen maar liefst twaalf keer in de Ziggo Dome te mogen staan met Symphonica in Rosso en dat maakt me dankbaar en trots. Ik zie mijn publiek avond aan avond genieten en ik kan jullie vertellen dat ik zelf net zo hard meegeniet! Het is ook iets dat ik iedere show opnieuw weer vertel. Sinds mijn TIA van 3 jaar geleden geniet ik nog zoveel meer van het optreden. Ik zie zoveel meer, registreer veel meer gezichten en emoties. Het lijkt wel of al mijn zintuigen op scherp staan waardoor ik me heel bewust ben van wat er op zo’n avond allemaal gebeurt. Dat is bijzonder om te merken en daarom sta ik daar iedere avond weer heel bewust bij stil.
 


Deze laatste twee shows zullen de gasten van de voorgaande vier shows ook weer aanwezig zijn. Frank Boeijen, Matt Simons, Kim Spierenburg, Cheyenne Toney, Jeroen van Koningsbruggen, O’G3Ne, Lisse Knaapen, de meiden van Tissu die de meest fantastische acrobatiek laten zien in de doeken boven het podium… ze zullen er allemaal weer zijn. Maar wanneer je denkt dat je alles over de de shows al gehoord hebt, dan vergis je je hoor. Voor deze laatste twee shows heb ik ook nog wat verrassingen in petto die ik dit keer niet zal verklappen! 

Ik hoop jullie tijdens één van deze shows te zien en te verrassen. Laat het maar snel vanavond zijn!

Groetjes,

MarcoMet dank aan Loe Beerens voor de wederom prachtige foto’s!