Symphonica in Rosso, deel twee, show één!!

25 February 2016

Symphonica in Rosso, deel twee, show één!!

Symphonica in Rosso, deel twee, en alleen dat al kunnen schrijven is zo’n lekker gevoel! Na de eerste reeks vond ik het zo jammer dat het klaar was, ik had er zo intens van genoten! Tegelijkertijd was het heerlijk te weten dat ik weer even nieuwe energie op kon doen om van deel twee minstens zo’n spektakel te maken als de shows afgelopen najaar.

En vanavond, vanavond mochten we weer los!!
 


De afgelopen dagen was ik al veel in de Ziggo Dome te vinden omdat ik graag overal bij betrokken wil zijn. Ik ben ook gewoon zo enthousiast dat ik overal bij wil zijn, alles wil zien en alles van A tot Z wil beleven. Met mijn bandje hadden we al een aantal fijne repetitiedagen achter de rug omdat ik voor deze serie wel het een en ander aan de setlist wilde veranderen. Mijn album ‘Evenwicht’ was inmiddels natuurlijk uitgekomen en ik wilde dolgraag een aantal nummers van dit album gaan spelen tijdens deze tweede serie concerten. Ik heb al heel veel positieve reacties op ‘Evenwicht’ gehoord de afgelopen maanden maar muziek moet je ook live kunnen ervaren. Ik wilde zo graag zien hoe het publiek zou reageren op de nieuwe liedjes! De reacties die ik eerder kreeg zijn natuurlijk te gek om te lezen en horen maar werkelijk kunnen zien en bijna voelen wat mijn nummers met het publiek doen is echt het summum!  Deze eerste avond overtrof dus echt weer al mijn verwachtingen. 

Mijn gastartiesten waren opnieuw fantastisch! Een aantal van hen waren ook te gast tijdens de eerste reeks. Jeroen van Koningsbrugge was overgekomen uit Amerika waar hij nu tijdelijk met zijn gezin woont en de meiden van O’G3NE mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Kim Spierenburg met haar viool die mijn publiek én mij to weet te betoveren en in haar greep houdt wilde ik zeker niet missen. En Cheyenne Toney die de zaal opzweept met haar raps en de meiden van Tissu die op grote hoogte hun acrobatische kunsten vertonen in de doeken hoorden er ook vanaf het begin af aan bij. Deze tweede serie mag ik ook met één van mijn grootste muzikale helden zingen; Frank Boeijen en dat voelt echt als een cadeautje. Frank bewonder ik al zo lang en voor mij is hij echt één van de beste Nederlandse zangers met een uniek eigen geluid en bijzonder mooie liedjes. Hij heeft bij mij de liefde voor het Nederlandstalige lied aangewakkerd.
Opzij kijken en hem naast mij op mijn podium te zien staan, wow! En dan is er nog Lisse Knaapen die de hoofdrol speelt in de musical SKY en één van mijn liedjes ten gehoren brengt tijdens Symphonica. Haar wilde ik graag uitnodigen omdat zij niet alleen een groot talent is maar tegelijkertijd krijgen jullie zo vast een klein voorproefje op de musical SKY.
 


Heel bijzonder: ook Matt Simons is deze serie te gast en samen met hem zing ik een prachtig duet. Ik wil nog niet teveel vertellen omdat ik graag wil dat het nog een verrassing blijft voor degenen die nog gaan komen maar dat het te gek is, dat kan ik je vertellen. Wat ik volgens mij ook nog niet mag vertellen is dat dit duet aanstaande vrijdag als single uit zal komen maar in deze euforie flap ik het er spontaan toch uit. Ik sta al niet bekend om het feit dat ik dingen heel goed voor me kan houden dus dit veroorloof ik me even, haha!

In het publiek zag ik veel bekende gezichten terug, trouwe fans maar ook mensen wiens gezicht ik gewoon herkende van de voorgaande reeks. Waar ik vroeger vooral een massa publiek zag zie ik de laatste jaren steeds meer de mensen zelf, hun gezichten, hun emoties en ik herken die gezichten vaak later ook weer, zoals inderdaad vanavond. In het publiek stond ook Maan, mijn kandidate van The Voice of Holland en ook nog eens de winnares van deze editie. We hebben heel intensief samengewerkt de afgelopen maanden en nu kwam zij mij aan het werk zien. Ik hoop serieus dat ik over een aantal jaren in een uitverkocht Ziggo Dome sta als publiek voor Maan. Ik gun het haar zo! Ook een aantal van mijn Voice Kids van dit seizoen waren naar de Ziggo Dome gekomen en ook bij hen zou ik dolgraag in het publiek willen staan want dat zou betekenen dat ze van hun hobby hun beroep zouden kunnen maken. 

Het is en blijft bijzonder te zien dat mensen vaker naar een show komen en als ik hen er wel eens naar vraag hoor ik altijd dat elke show anders is. Elke avond heeft een eigen sfeer en beleving en dat is iets dat ik zo goed herken. Deze avond staat in ieder geval weer heel erg hoog in mijn favorietenlijstje!

Vanavond is de tweede show van deze serie en ik sta nu alweer te trappelen van ongeduld! Wist je dat ik later deze reeks nog een paar leuke verrassingen heb? Ssttt!

Groetjes,

Marco