Team Borsato BBQ 2016!

24 August 2016

Team Borsato BBQ 2016!

Het is best een beetje gek dat ik aankomend jaar geen coach meer ben bij The Voice of Holland. Maar ik coach nog wel de kids bij The Voice Kids waarvoor de opnamen van de Blind Auditions inmiddels hebben plaatsgevonden. En ik vind dat echt een feestje! De kids zijn zo puur en eerlijk, zo ongelofelijk enthousiast en zo onbevangen! Achter de schermen zijn we ook al druk met de voorbereidingen voor de Battles maar afgelopen zaterdag was het eerst tijd om al mijn nieuwe én vorige kandidaten weer even te zien en met ze bij te praten.
 


Je hebt het me vast vaker horen zeggen: ‘Eens Team Borsato, altijd Team Borsato’. Dit is niet zomaar een kreet, ik probeer al mijn kandidaten zo goed mogelijk te steunen in hun muzikale ontwikkeling. Dat is niet altijd makkelijk met zo’n grote groep, maar ik probeer er voor ze te zijn voor vragen, tips of als ze mijn hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het promoten van een album of een single. Ik heb dus nog regelmatig contact met veel van mijn kandidaten, met de één natuurlijk wat intensiever dan met de ander, maar ik vind het belangrijk om mijn rol als coach serieus te nemen.  Het is natuurlijk ook gewoon leuk om elkaar eens in de zoveel tijd weer even te zien, en onder het genot van een hapje en een drankje gezellig wat bij te praten. Niet alleen voor mij en de kandidaten maar ook voor de kandidaten onderling. Ook zij bouwen zo een netwerk op van muzikale collega’s waarmee het fijn samenwerken is.

Het was dit jaar best een uitdaging om alles rond te krijgen. Ik ben ondertussen verhuisd en dat betekent dat het wat lastiger parkeren is in mijn omgeving. Tevens sta ik bijna elk weekend op een festival, dus er waren ook niet veel data beschikbaar. Maar we vonden gelukkig een datum waarop het kon plaatsvinden, en voor het parkeerprobleem vonden we een oplossing in de vorm van pendelbusjes vanaf de voetbalvereniging. Het liep als een geoliede machine!
 


De inmiddels traditionele jaarlijkse Team Borsato BBQ vond dus afgelopen zaterdag plaats en wat heb ik ervan genoten! We waren goed voorbereid want de weersvoorspellingen waren niet al te best. Zo hadden we een extra grote tent staan zodat iedereen droog kon staan en was er tegelijk een fijne plek om lekker  muziek te maken. Voor het weer was de tent echter niet nodig want het was de hele dag heerlijk zonnig.  Muziek werd er de hele dag gemaakt en wat heerlijk om te zien en horen hoe iedereen zijn passie daarin kwijt kan. Van de jongste van 8 tot de volwassenen van, nou ja ouder, ieder die wilde kon de microfoon pakken. Er was altijd wel iemand die de pianopartijen voor zijn rekening wilde nemen of met de gitaar kon begeleiden. En wat klonk het lekker! Natuurlijk konden  niet al mijn kandidaten erbij zijn, sommigen hadden al een vakantie geboekt of moesten zelf optreden. Jammer natuurlijk dat ik ze op dit feestje moest missen maar wat ben ik ongelofelijk trots dat ze hun avontuur bij The Voice om hebben kunnen zetten in wat ze het liefste doen, muziek maken! Maar voor de mensen die er wel waren was het echt een heerlijke dag!
 


Op iedere plek in de tuin zaten kandidaten uit alle seizoenen van The Voice of Holland en The Voice Kids, waar ze bijpraatten, muziek maakten en vooral veel lachten! Er werd ook goed gebruik gemaakt van de springkussens, Kop van Jut en de airhockey. En ondertussen kon iedereen genieten van de heerlijke gerechten die van de barbecue kwamen. Wat een ongelofelijk fijn feestje was dit!
Ik zeg volgend jaar weer want eens Team Borsato… haha!
 Groetjes,
 
 Marco

P.S. De datum voor de BBQ van volgend jaar is ook al geprikt! Team Borsato, houd zaterdag 2 september 2017 maar vast vrij 🙂