Team Borsato Update!

29 August 2016

Team Borsato Update!

Op 20 augustus was er de jaarlijkse Team Borsato BBQ en daarover heb ik juliie in dit artikel meer verteld. Tijdens de BBQ krijg ik de kans om weer even bij te praten met alle kandidaten van Team Borsato. Natuurlijk ben ik dan heel nieuwsgierig naar hun vorderingen in hun carrière, hun bezigheden en wil ik het graag horen als iemand van hen met iets bijzonders bezig is. Ik wil graag, voor zover mogelijk, betrokken blijven en voel me voor elk van hen nog steeds coach. 

Een aantal nieuwtjes wil ik graag met jullie delen en daarom neem ik nu, na een drukke week met maar liefst drie festivals, even de tijd jullie bij te praten.

In het vijfde seizoen van The Voice of Holland zat in mijn Team Borsato Graziella Hunsel-Rivero. Graziella is naast docente Spaans een kanjer van een zangeres en dat bewees ze in het programma waar ze het tot de liveshows schopte. Graziella heeft een heel eigen sound en volgens mij kan ze alles zingen, van up-tempo, ballads tot jazz, ze heeft het in zich! Iets dat Graziella heel belangrijk vindt is het vertellen van een verhaal, of haar verhaal, door middel van haar liedjes. Ze schrijft haar eigen nummers en heeft, sinds ze het programma heeft verlaten, al diverse singles uitgebracht. Het bijzondere is dat zij zo gedreven is en zoveel liefde voor het vak heeft dat ze al haar muziek in eigen beheer en op eigen kracht heeft uitgebracht. Graziella wil graag haar boodschap en muziek delen en niets houdt haar tegen en dat bewonder ik! ‘Quiet’ is de nieuwe single van Graziella en ik werd er even stil van toen ik hem voor het eerst hoorde. Wat een pracht van een single! Graziella zegt over ‘Quiet’: “In het leven is alles tijdelijk en allemaal zijn wij passanten met een boodschap, van grote of kleine betekenis, voor elkaar. Met het wegvallen van deze personen in het leven blijf je achter met herinneringen die door de drukte van alle dag veelal in de stilte van de avond tot leven komen. Een ode aan onze overleden geliefde familie/ vrienden/ kennissen of mooie tijden in het leven die we ver achter ons hebben gelaten.” En zo is het! Deze single verdient absoluut aandacht! Via de website van Graziella, www.graziellahunsel.com, is de single gratis(!) te downloaden maar deze is ook te vinden in Spotify, iTunes, Deezer en op YouTube

Ook Marvin Kneefel, kandidaat uit het vierde seizoen van The Voice of Holland, timmert hard aan de weg. Marvin maakte met zijn auditie destijds al veel indruk en ik had hoge verwachtingen van hem die hij ook inloste want ook hij haalde de liveshows en liep de eerste liveshows fantastisch door. Marvin zal half september naar Londen vertrekken waar hij met zijn band in de immens bekende Abbey Road Studio’s, ja, die van The Beatles, zijn eerste EP zal gaan opnemen. Ook zal er een filmploeg meegaan om zijn belevenissen daar vast te gaan leggen. Of die beelden later beschikbaar zullen zijn, dat kan ik jullie nog niet met zekerheid zeggen maar mocht het zo zijn dan zal ik dat natuurlijk laten weten.

Shalisa van der Laan deed mee aan The Voice Kids in het eerste seizoen en ook zij kon me iets heel gaafs vertellen. In januari heeft Shalisa auditie gedaan voor een rol in de nieuwe jeugdserie ‘Just Like Me!’ op Disney Channel en die rol heeft ze binnengesleept. Shalisa speelt singer/songwriter Nina en het mag daarmee duidelijk zijn dat deze serie bol staat van muziek. De serie werd al eerder uitgezonden maar wordt momenteel op Disney Channel herhaald. Uit deze serie zijn drie songs uitgebracht en deze zijn hier, hier en hier op YouTube te vinden. Shalisa mocht samen met Ridder van Kooten ook de Nederlandse titelsong inzingen voor ‘Soy Luna’ (een nieuwe Disneyserie) en alsof dat nog niet genoeg nieuws was kon ze me ook nog eens vertellen dat ze een contract met Disney heeft getekend waarmee ze zich voor langere tijd en meerdere projecten heeft verbonden aan Disney Channel. Wat een gaaf nieuws!

En dan Serena Bos, die je ook kon zien in het eerste seizoen van The Voice Kids. Afgelopen vrijdag 26 augustus startten de eerste uitzendingen van het SBS6-programma ‘The Next Girl/Boy Band’ waarin John Ewbank en Nick Schilder het tegen elkaar opnemen in hun zoektocht naar The Next Boy/Girl Band. Ook oud-Voicekandidate Sharon Doorson is hier overigens in te zien want zij staat John bij samen met Pip Pellens. Het leuke is dat Serena mee doet en in de uitzending zit van 9 september vanaf 20.30 uur. Ik ben heel benieuwd hoe het haar zal vergaan, maar ik ken haar kwaliteiten en moet toegeven: ik heb er alle vertrouwen in! 

De meiden van O’G3NE brengen op 30 september hun album “We Got This’ uit. Op dit album staan 8 nieuwe liedjes met de bonustrack ‘Take The Money And Run’. Vooruitlopend op het uitkomen van dit album is de nieuwe single ‘Loved You First’ uit.
Deze single is bewust als eerste nummer van het album gekozen omdat het de sfeer van het album goed weergeeft. De primeur van deze single hadden Coen en Sander in hun radioprogramma op Radio 538 en ook jij kunt hem gaan beluisteren. De single is te vinden op iTunes, Spotify en Deezer!

En ik ben er nog niet hoor! Er is een nieuw platenlabel opgericht onder de naam Future Vintage Records en de eerste single die door dit label is uitgebracht is er direct eentje die ik jullie wil laten horen! Ik heb hem al regelmatig op NPO Radio 2 voorbij horen komen, maar ik vind dat deze single nog veel meer aandacht en airplay van andere stations verdient.

MELL kennen jullie ongetwijfeld nog uit mijn Team Borsato waar ze tijdens The Voice of Holland hoge ogen gooide. Ik was vanaf haar auditie weg van de eigen sound van MELL en die sound laat ze op haar nieuwe single absoluut horen. ‘Call My Name’ heet haar nieuwe single, net iets anders dan anders maar zo heerlijk MELL! Ik ben enorm benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik ben fan!

Steeds weer krijg ik updates van mijn kandidaten van zowel The Voice of Holland als The Voice Kids en voor mij als coach is het te gek steeds weer te horen en te lezen hoe gedreven mijn Team Borsato is van muziek hun werk te maken en… hoe succesvol ze er vaak in blijken te zijn.
Zo kreeg ik ook een update van Bodine, die je eerder kon zien bij The Voice Kids.

Bodine zet af en toe covers van bekende nummers op haar YouTube-kanaal waarin ze telkens weer laat horen hoe terecht haar deelname aan The Voice Kids was en hoe enorm ze groeit in haar zang. Bodine heeft nu ‘One Moment In Time’ van Whitney Houston gecoverd en die moet ik jullie toch echt even laten horen. Extra leuk is dat in de bijbehorende clip ook beelden van Bodine haar deelname aan The Voice Kids te zien zijn!

Kunnen jullie je de auditie van Sjors van der Panne bij The Voice of Holland nog herinneren? Hij zong ‘Zeg Me Dat Het Niet Zo Is’, een nummer van Frank Boeijen en toevallig ook één van mijn favoriete nummers.
Sjors had alleen nog maar ‘Zeg Me Dat Het Niet Zo…’ gezongen, nog niet eens de hele eerste zin van dit nummer, en ik zat werkelijk bovenop mijn knop om hem in te drukken! Sjors heeft iets in zijn stem dat je tot in het diepst van je ziel raakt en dat ongelofelijk kan ontroeren.
Wat ik super vind om te zien is hoe goed het Sjors gaat sinds hij in de finale stond vanThe Voice of Holland. Zijn theatershows zijn succesvol en vergeet zijn fantastische concerten in het Concertgebouw in Amsterdam niet waar hij voor uitverkochte zalen zorgde.

Sjors heeft nu een nieuwe single uit, getiteld ‘Isabel’. Sjors zingt op zijn eigen bekende verhalende manier en ook dit nummer raakt me weer. Ik vind het een prachtige single en wil hem graag aan jullie laten horen. ‘Isabel’ is, zoals jullie zien, te bekijken op YouTube want er is een prachtige clip bij gemaakt maar is ook verkrijgbaar via iTunes en Spotify. Sjors heeft ook een nieuwe theatertour aangekondigd en hierover lees je alles op zijn eigen website, www.sjorsvanderpanne.nl.

Ik ben trots op je, Sjors!

Tot zover deze update van coach Borsato 🙂

Groetjes,

Marco