Terug in de tijd: WKIJSVWM

03 August 2007

Terug in de tijd: WKIJSVWM

Het is ruim 17 jaar geleden dat ik de Soundmixshow bij Hennie Huisman won. Als Billy Vera kwam ik in zijn programma waar ik het liedje ‘At This Moment’ zong. We zijn inmiddels dus 17 jaar verder en er zijn talloze mooie dingen op mijn pad gekomen. Sommige dingen ben ik bijna vergeten, andere dingen weet ik nog als de dag van gisteren. Op de Borsatoweblogjes komen de meest bizarre foto’s en filmpjes boven! Soms voel ik het schaamrood naar mijn kaken stijgen, soms moet ik vooral hard lachen en nog veel vaker denk ik ‘Ohjaaaaaa!’ omdat ik daar lang niet aan terug gedacht heb…

Twee weken geleden nam ik jullie mee naar de Soundmixshow, waar je kon zien hoe ik 17 jaar geleden mijn bijdrage leverde en dolgelukkig was toen ik de eerste prijs bleek te winnen! Vorig week zagen jullie de Parodie op de Waarheid met André van Duin.

Deze week neem ik jullie mee naar die ene nacht, jaren terug, waarop ik net een paar uurtjes in bed lag na een optreden, toen de deurbel ging. Het was rond de klok van vier uur ’s nachts, en daar stond Bart de Graaff met een cameraploeg! Geloof me, dat is niet wat je verwacht als je deurbel gaat ’s nachts!

Een half jaar ervoor had hij me gevraagd waar hij me ’s nachts voor wakker kon maken. Dat zijn natuurlijk altijd hypothetische vragen… Net zoals vragen als ‘Waar zou je een moord voor doen’ en ‘Wie vind jij om op te eten?’. Zijn programma was toen ook nog niet gestart, dus je staat er niet bij stil dat hij op een dag écht aan je hek staat.

Ik probeerde me te herinneren wat voor dingen ik genoemd had, maar ik had echt geen idee meer. Duiken dus, en dat mocht ook op de Vinkenveense Plassen zijn. Ik had even tijd nodig om aan het idee te wennen, maar toen ging ik er ook voor. Hup, middenin de nacht naar Vinkenveen dus! Bart was laaiend enthousiast, hij had niet gedacht dat ik het ook echt zou gaan doen. Verder had Bart natuurlijk een fantastisch gevoel voor humor, waardoor het echt een hele leuke ervaring werd. Toen ik mijn kop weer boven water stak had hij ook nog sushi voor me geregeld! En dat ging er dan ook goed in! Geweldig programma, hele leuke uitzending en prachtige herinnering aan een kleine maar grootse man!

Groetjes,

Marco.