The Passion…

17 April 2014

The Passion…

‘The Passion‘ is een terugkerend, spraakmakende hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus. Tijdens een groot cultureel popevenement vertolken bekende artiesten, aan de hand van een hedendaags Nederlandstalig repertoire, het eeuwenoude lijdensverhaal.
Het evenement wordt altijd live uitgezonden via Nederland 1 en internet. Vanavond was The Passion 2014 vanuit het sfeervolle Groningen en wat was het bijzonder!

Jan Dulles, Simone Kleinsma, Stanley Burleson, Jamai Loman, Jack van Gelder en Beau van Erven Dorens vertolkten de hoofdrollen in The Passion 2014. De liedjes die in The Passion gebruikt worden zijn traditiegetrouw allemaal bekende oude en nieuwe Nederlandstalige popsongs. Het was niet de eerste keer dat er liedjes van mij gebruikt werden, maar vanavond was ik bijzonder aangenaam verrast door de liedjeskeuze en plaatsing.

Mijn laatste album heet Duizend Spiegels omdat ik van mening ben dat een liedje wanneer het door duizend mensen wordt beluisterd, op duizend verschillende manieren wordt geinterpreteerd. Ik vind dat zo bijzonder, zo intrigerend! Vanavond bewees The Passion opnieuw dat het voor iedereen geldt. Want een liedje als ‘Margherita’, welke ik al duizenden keren gezongen heb, kreeg ook voor mij opeens een nieuwe betekenis.
Een liedje wat ik altijd alleen zong, werd opeens een duet en het klopte. Het klopte helemaal.
Jezus, een rol van Jan zong naar Judas, een rol van Jamai: ‘Waarom zei je mij niet eerder, dat je zo van me vervreemd was? Waarom sprak je over liefde als je nooit van mij gehouden hebt?’
 


Veertien beeldschone liedjes werden er deze avond gezongen op buitengewoon respectvolle en muzikale wijze. Indrukwekkend van begin tot eind. Met name Jan, Simone (in de rol van Maria) en Jamai zongen betoverend en meeslepend. Ik heb ongelofelijk genoten!
Het hele spektakel is terug te zien op YouTube, in het kanaal van The Passion. De vier liedjes uit mijn repertoire die vanavond vertolkt werden zie je hieronder.

The Passion wordt herhaald op zaterdag 19 april om 22:25 uur op Nederland 3.