The Voice Kids 2019, De Finale!

27 April 2019

The Voice Kids 2019, De Finale!

Vrijdag was de zinderende finale van The Voice Kids 2019!

Het was tijd voor de vier overgebleven talenten om alles te laten horen en zien wat ze tijdens dit avontuur hebben geleerd. De finalist voor Team Ali B. was Silver, voor Team Ilse mocht Ralph alles uit de kast halen, voor Team Anouk de talentvolle Robin en ik had natuurlijk ‘mijn’ eigen Sezina.
Allemaal heel verschillende persoonlijkheden, maar stuk voor stuk talenten waar we zeker nog meer van gaan horen! Alle finalisten zongen twee nummers en ze deden een duet.

Sezina mocht als eerste laten horen wat ze in huis heeft en dat deed ze! ‘Never Enough’ van The Greatest Showman zong ze en daar krijg je inderdaad nooit genoeg van. Zo fijn om haar te horen zingen. Later zong ze nog ‘Let You Love Me’ van Rita Ora. Vol overgave bezorgde ze iedereen kippenvel. Robin uit Team Anouk mocht als eerste zijn duet doen en dat deed hij samen met Nielson, ze zongen het nummer ‘IJskoud’, maar ik weet zeker dat niemand het koud had! Hij zong solo de nummers ‘Be Alright’ en ‘Chandelier’. Silver zong twee prachtige Nederlandse nummers. ‘Bloed, Zweet en Tranen’, wat hem natuurlijk past als een jas en mijn nummer ‘Zij’. Zo mooi om te horen hoe eigen zijn sound is, dat heerlijke Amsterdamse stemgeluid. Het duet dat Silver met zijn coach Ali B. zong was ook in het Nederlands en samen zongen ze ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’.
 
Halverwege de show stonden alle talenten samen op het podium samen met Bebe Rexha, ‘In The Name Of Love’ zongen ze, en liefde voor het zingen dat voelde je!
 
Ralph uit Team Ilse stond samen met zijn coach op het podium, ze deden het nummer ‘Nothing Breaks Like A Heart’. Wat een geweldig duo, Ralph zijn keuze voor Team Ilse was duidelijk de juiste. Solo stond Ralph ook duidelijk zijn mannetje met de nummers ‘Bad Liar’ en ‘Say My Name’.
‘Mijn’ Sezina wilde heel graag haar duet doen met Glennis Grace en dat was echt waanzinnig! Samen zongen ze ‘One Moment In Time’ van Whitney Houston. Wauw, wat een stemmen hebben deze dames! En wat ontzettend gaaf dat Glennis, Sezina een podium geeft bij het evenement; ‘Whitney-A-tribute by Glenis Grace’.

De pupil, Silver, van Ali B. wist net even meer stemmen binnen te halen en mag zich dan ook de winnaar van The Voice Kids seizoen acht noemen. Gefeliciteerd Silver, hopelijk gaan we je in de halve finale van de Champions League op de middenstip bij Ajax terugzien met ‘Bloed, Zweet en Tranen’!
Ik ben ongelofelijk trots op Sezina, die haar mannetje wist te staan tussen al die mannen, en ondanks dat Silver als finalist uit de bus kwam deze editie is Sezina voor mij toch een winnaar. Zij komt er wel, want ik weet zeker dat wij nog heel veel zullen horen van deze mooie jongedame met haar prachtige stem. Ik laat haar in ieder geval niet meer gaan!


Liefs,

Marco