The voice Kids 2019! The Battles

12 April 2019

The voice Kids 2019! The Battles

Zoals jullie hier kunnen zien is mijn Team Borsato compleet. Waanzinnig goede jonge talenten waren er weer dit jaar en 12 van deze talenten zitten in mijn team. De Battles zitten er ook weer op en ik heb inmiddels gekozen met welke kandidaten ik naar The Sing Off ga. Altijd een lastige keuze, want elke kandidaat is op zijn of haar eigen wijze uniek.

In de eerste Battle namen Lars, Britt en Mirthe het tegen elkaar op en zetten zij met het nummer ‘Who’s Lovin’ You’ van The Jackson 5, een hele mooie Battle neer. Mirthe heeft de meeste sprongen gemaakt als kandidaat binnen mijn team, maar zeker ook Lars heeft mij enorm verrast! Lars zit op dezelfde school als waar Chantal Janzen op zat, maar ooit komt er een dag dat Chantal zegt: “Ik zat op de school waar Lars ook op zat”. En dan hadden we nog Britt, Britt die later heel graag zangeres wil worden, maar eigenlijk gewoon al zangeres is met haar natuurlijke stem. Ik besloot dan ook om Britt mee te nemen naar The Sing Off.
 
De tweede Battle van Team Borsato was voor Lindita, Keelan en Nancy, met het nummer ‘No Tears Left To Cry’ van Ariana Grande. Deze Battle liep alleen niet geheel vlekkeloos. Daar waar Keelan een teamplayer is, is Lindita iemand die graag in de schijnwerpers staat. Maar juist in het belang van het team is het ook belangrijk om dan een stapje terug te doen. Bij Nancy is het duidelijk dat ze dolgraag zingt en dan moet ze oppassen dat ze niet teveel doet, want dat kan de stem nog niet altijd aan. Maar dit was in deze uitvoering heel oké. Ondanks dat deze Battle onder de maat was, is het wel duidelijk dat ze alle drie kunnen zingen en maakte ik de keuze voor Keelan.
 

 
Het liedje ‘Omarm Me’ van BLØF & Ronie Flex hebben Roos, Marit en Janae zeker omarmt in de derde Battle. Ondanks dat ze dit nummer niet kenden en ze zich er erg in moesten verdiepen, hebben deze dames dat heel goed gedaan! De driestemmigheid was echt heel goed en zeker voor mensen die dit nog niet zo vaak gedaan hebben, was dit heel bijzonder. Ze hebben dit liedje met zijn drieën op een volwassen manier neergezet. Prachtig gedaan alle drie! Ook uit deze Battle moest ik een keuze maken en ik koos dan ook voor Janae, maar wel voordat ik Roos en Marit te kennen gaf dat ze altijd op mij kunnen rekenen.
 
Bij de vierde en tevens laatste Battle stonden Britte, Lilia en Sezina tegenover elkaar in de ring. ‘When You Believe’ van Mariah Carey & Whitney Houston heb ik gekozen, omdat ik het talent van deze meiden zo hoog achtte, dat ze elkaar naar een bijzondere hoogte zouden tillen. En deze verwachting hebben ze alle drie meer dan waargemaakt. Ik vond het een spectaculaire Battle om naar te kijken en naar te luisteren. Sezina mag zich dan ook laten horen bij The Sing Off, maar dit is zeker geen waardeoordeel over de andere twee, want ik hou van ze, maar ik kan er helaas maar één meenemen.
 


Lars, Mirthe, Lindita, Nancy, Roos, Marit, Britte en Lilia jullie ga ik zeker niet vergeten, want ook voor jullie geldt, “Eens Team Borsato, altijd Team Borsato”!
 
Ook zo benieuwd wie ik volgende week meeneem naar De Finale van The Voice Kids in dit achtste seizoen? Kijk dan aankomende vrijdag om 20.30 uur op RTL 4 naar The Sing Off van The Voice Kids.
 
 
Groetjes,
 
Marco