The Voice Kids 2019! The Blind Auditions

29 March 2019

The Voice Kids 2019! The Blind Auditions

The Blind Auditions van The Voice Kids zijn enkele weken geleden van start gegaan. De tijd vliegt en ondertussen zit de laatste uitzending er al weer op! Dit is inmiddels het achtste seizoen van het populaire programma. Al acht seizoenen lang mag ik in de coachstoel plaatsnemen en heb ik in al die jaren al ontzettend veel talenten voorbij zien komen. Ieder jaar word ik weer verrast hoeveel talent Nederland toch heeft in die jonge leeftijdscategorie. En dat is dit seizoen niet anders!
 
Dit jaar zijn we in totaal met vier coaches waaruit de kandidaten kunnen kiezen en zal Ali B., Ilse DeLange en voor het eerst ook Anouk naast mij plaats nemen in de stoel!
Ook kan je weer gebruik maken van de The Voice Kids App, In deze app kun je tijdens de uitzending voorspellen welke talenten doorgaan en ook kun je hier alle ins en outs over The Voice Kids vinden. Echt de moeite waard om deze te downloaden!Dat het met vier coaches dit jaar nog meer bikkelen is om de kandidaten in mijn team te krijgen is weer goed te zien!
In de eerste aflevering koos lieve kleine Marit voor mij. Ik vond het heel bijzonder om een liedje van mijn eigen dochter te horen bij een Blind Audition en Marit zong het nummer ‘Als Jij Maar Van Mij Houdt’ dan ook vol overgave. Nu is dat ook niet zo vreemd, want zodra Marit begint te zingen, verdwijnen alle spanningen en stress en wordt ze helemaal zen, haha!
 
Tijdens de tweede Blind Auditions van dit seizoen wist ik wel drie kandidaten aan mijn team toe te voegen. ‘Never Give Up’ van Sia zong Lindita vol overgave. Door het dansen raakte je je ademsteun kwijt, maar dit is een techniek dingetje en kun je zeker leren. Dat opgeven gaan we zeker niet doen, want samen kunnen wij in korte tijd grote stappen maken, daarvan ben ik overtuigd! Janae zong ‘Change Will Come’. Een nummer wat van oorsprong van Alain Clark is, maar Janae bracht de versie van OG3NE ten gehore. In de stem van Janae heb ik het volste vertrouwen en ik moest dan ook zeker draaien. Samen gaan we lekker keihard aan het werk!
En tot slot was daar Sezina, Sezina, die drie jaar geleden tijdens The Blind Auditions, mijn nummer ‘Als Alle Lichten Zijn Gedoofd’ zong. Helaas koos ze toen voor coach Ali B. Dit keer zong ze ‘What About Us’ van Pink en met dit nummer geeft ze duidelijk aan wat ze gegroeid is de afgelopen jaren. Sezina zou in deze competitie dan ook zomaar iedereen kunnen verbazen.
 
Pink zingt samen met Nate Ruess ‘Just Give Me A Reason’ en dat was wat Mirthe mij tijdens de derde aflevering van The Blind Auditions zeker ook gaf om mijn stoel te laten draaien. Ik ben gevallen voor de klank van je stem, ondanks dat er nog een beetje werk aan de winkel is, maar dat is alleen maar leuk!
Als tweede kandidaat in deze aflevering mocht ik Keelan aan mijn team toevoegen. Keelan die in de huid kruipt van Norah Jones en het nummer ‘Don’t Know Why’ geweldig zingt! Met haar stem zou ze prachtig Jazz kunnen zingen en ik ben dan ook superblij dat zij voor mij koos!

Inmiddels zit de vierde aflevering van dit seizoen er ook alweer op, en wat een avond was dit!
Als eerste was daar Britt, die ‘How Will I Know’ van Whitney Houston zong. En ondanks dat er wel wat dingetjes in haar stem beter konden, wil ik zo graag met haar aan de slag. Toen ik dan ook hoorde dat Britt uit Hengelo kwam kreeg ik al buikpijn en zag ik het somber in. Want normaal gaan alle kandidaten die uit het oosten komen naar Ilse. Dat Britt dan ook voor mij koos zag ik niet aankomen, hahaha.
Maar wat denken jullie van Nancy die het nummer ‘Issues’ van Julia Michaels vertolkte? Haar stem met dat hesige geluid erin, prachtig! En dat werd alleen maar beter toen we gedraaid waren. Ik kreeg kippevel, zo mooi! Fijn dat ze deze competitie met mij wil ingaan.
En als laatste kandidaat mocht ik een jongen aan mijn team toevoegen, Lars. Ik heb geen seconde getwijfeld toen ik ‘Sorry’ van Kensington uit zijn mond hoorde komen. Samen gaan we met het mes op tafel en strijden!

Vanavond waren alweer de laatste Blind Auditions van dit seizoen en kunnen we ons gaan opmaken voor The Battles. Maar niet zonder nog een paar pareltjes aan mijn team te mogen toevoegen.
Als eerste was daar Britte, zei zong het nummer ‘All I Ask’ van Adele. En ondanks dat het nog niet volmaakt was, waren er betoverende stukken bij, die mij zoveel voldoening gaven, dat ik Britte gewoon aan mijn team wilde en moest toevoegen. Zo fijn dat dit dan ook gelukt is!
Overtuigend zingen in het Nederlands is niet voor veel mensen weg gelegd. Maar wat Lilia met ‘Het Is Over’ van Jeroen van der Boom neerzette was zo mooi, zo intens en wat ben ik dan ook blij dat ik haar mag gaan coachen!
En als laatste van dit seizoen mocht ik Roos verwelkomen in mijn team. Roos zong mijn nummer ‘Thuis’ en wat vond ik dit te gek dat ze dit had uitgekozen. Het tempo van dit nummer bepalen is best lastig, maar dit kan ik je zeker leren.
 

Marit

 Bekijk auditie

 @marit
 
Lindita 

 Bekijk auditie


 @lindita

 
 Janae

 Bekijk auditie


 @janae

 
Sezina

 Bekijk auditie

 @sezina
 sezina
Mirthe

 Bekijk auditie


 @mirthe
 
Keelan

 Bekijk auditie

 @keelan
 
Britt

 Bekijk auditie

 @britt
 
Nancy

 Bekijk auditie

 @nancy
 
Lars

 Bekijk auditie

 @lars
 
Britte

 Bekijk auditie

 @britte
 
 Lilia

 Bekijk auditie


 @lilia
 
Roos

 Bekijk auditie


 @roos
 


Mijn team is nu compleet en wat ben ik blij met mijn kandidaten. Volgende week zal de eerste aflevering van The Battles plaatsvinden en dan moet ik gaan kiezen wie ik mee neem naar The Sing Offs. Een keuze, die nooit leuk en makkelijk is, maar ondanks dat ik niet iedereen mee kan nemen zullen ze altijd bij Team Borsato blijven horen!
 
Ook zo benieuwd wie er volgende week tegen elkaar strijden in The Battles? Kijk dan aankomende vrijdag om 21.00 uur naar de eerste aflevering van The Battles van The Voice Kids op RTL 4!

Groetjes,

Marco