The Voice Kids The Sing Off!

19 April 2019

The Voice Kids The Sing Off!

Na de spannende Blind Auditions en de daaropvolgende minstens zo spannende Battles was het vanavond tijd voor The Sing Off. Britt, Keelan, Sezina en Janae waren er klaar voor om nog een keer alles in de strijd te gooien voor die felbegeerde plek in de finale en mochten hun Blind Audition nummer nog een keer ten gehore brengen. Het is zo mooi om te zien hoe ze alle vier, stuk voor stuk, gegroeid zijn in de afgelopen maanden dat we met elkaar optrokken. Ik heb ze een tegeltje gegeven, waar ze zelf op mochten schrijven wat The Voice Kids voor hen betekend heeft. Maar ook wilde ik ze zelf een quote meegeven en schreef ik de volgende tekst op een tegeltje ‘Talent is een aangeboren geluk, maar wat je met dat talent doet is een keuze’. Daar wil ik mee zeggen dat niets vanzelf gaat, gebruik dat talent. En dat ze talent hebben en weten hoe ze het moeten gebruiken, hebben ze vanavond zeker laten zien.

Britt trapte af met haar versie van ‘How Will I Know’ van Whitney Houston en wat deed ze dat goed. Britt is van nature een beetje verlegen, maar daar had ze nu veel minder last van. Ik keek naar een veel zelfverzekerder meisje en daar heeft ze heel hard voor gewerkt. Wat ik heel bijzonder aan haar vind is dat ze van een liedje, dat we zo heel goed kennen, een versie maakt die nieuw voelt, een andere versie van de muzieklijn, maar altijd een smaakvolle keuze. Het is heel fijn om haar te hebben kunnen coachen en ik vind dat ze het super heeft gedaan.

Daarna was het de beurt aan Keelan en met ‘Don’t Know Why’ van Norah Jones nam ze ons mee in een genre dat voor een meisje van veertien een bijzondere keuze is. Dat zien we eigenlijk naar mijn smaak te weinig. Keelan liet hiermee zo’n hoog niveau zien, dat het een verademing is dat we dit soort liedjes kunnen luisteren, zeker op dit niveau. Ik vind het heerlijk om naar haar te kijken en te luisteren.


Sezina mocht als derde het podium betreden en knalde van de buis af met ‘What About Us’ van Pink. Sezina is een bijzonder meisje, in de manier waarop ze zich voorbereid en in de manier waarop ik haar kan coachen. Ik heb met haar gezien, dat als we een op een zijn, ik haar in de ogen kijk en haar vertrouwen heb, ze elk moment groeit. Dan valt er een last van haar af en gaat het constant beter. Sezina vind ik een supertalent.
 
Tot slot mocht Janae als laatste van Team Borsato laten zien wat ze in haar mars heeft met ‘Change Will Come’. Het oorspronkelijke nummer is van Alain Clark, maar Janae bracht de versie van OG3NE. Wat Janae zo bijzonder maakt, is dat ze zo dankbaar is voor alles en ze geniet zo van dit proces dat je heel makkelijk vergeet, doordat ze heel lang is, dat ze met haar elf jaar de jongste uit het team is. Het is een genot om naar haar te luisteren. Janae is zo’n leuke en talentvolle meid en ze geniet zo van alles, dat ik niet kan wachten tot wat er gebeurt als zij veertien jaar is. Wat heeft ze dit goed gedaan.

Wat ik niet kon vermoeden, toen ik begon als coach bij The Voice Kids, is hoe het me zou raken om dit soort jong talent te coachen en op te kweken naar mensen, die later in het vak nog iets gaan betekenen. Dat is iets dat me tot op de dag van vandaag bezighoudt. Ik heb voorafgaand aan The Sing Off ook tegen mijn kandidaten gezegd dat wat ik hen vertel, probeer bij te brengen en te leren, misschien in de tijd zal gaan vervagen. Maar het gevoel dat jullie mij hebben gegeven, en hopelijk ik jullie, zal heel lang blijven bestaan. Dit zal vast een vriendschap voor de rest van ons leven opleveren. Ik zal er in ieder geval mijn best voor doen en ik verwacht jullie terug te zien op wat voor toneel of podium dan ook.
 
En dan komt het moment dat je een keuze moet maken tussen deze vier talentvolle jonge meiden. Ieder met hun eigen kwaliteiten. Dat is dan ook het moeilijkste stukje van al het coachen, dit moment, omdat ik er maar één kan meenemen naar de finale, maar dat is nou eenmaal the name off the game.
Ik neem mee naar de finale: Sezina! Maar Britt, Janae en Keelan, jullie zijn ook winnaars, dat weten jullie hè?

In de finale zal Sezina de strijd aangaan met Ralph uit Team Ilse, Silver uit Team Ali B. en Robin uit Team Anouk voor de felbegeerde titel ‘De winnaar van The Voice Kids 2019!’

Ook zo benieuwd of Sezina en daarmee Team Borsato, dit achtste seizoen zal gaan winnen? Kijk dan aankomende vrijdag om 20.30 uur op RTL 4 naar de finale van The Voice Kids.
 
Groetjes,
 
Marco