The Voice Kids!

24 January 2012

The Voice Kids!

Dat The Voice of Holland een groot succes is wat dit jaar zijn derde seizoen in gaat en inmiddels in tientallen landen te zien is, hoef ik niemand meer te vertellen. Vanaf a.s. vrijdag start een leuke variant op dit programma, The Voice Kids! Het programma is te vergelijken met The Voice of Holland maar dan voor kinderen van 6 tot 14 jaar. De opnamen van de audities zijn inmiddels achter de rug en wat zitten er geweldige talentjes tussen!

In dit eerste seizoen van The Voice Kids ga ik samen met Angela en Nick & Simon de strijd aan om de beste kids in ons team te krijgen. En wat was het moeilijk tijdens de audities! Het niveau ligt verrassend hoog en dat maakte het ontzettend lastig! Ik wilde wel voor heel veel kids drukken, maar ik heb maar 15 plekken te vergeven. Kinderstemmen zijn natuurlijk nog in ontwikkeling en lijken daardoor vaak erg op elkaar. Hier viel me op dat dit tijdens de audities eigenlijk maar weinig het geval was, er waren echt veel bijzondere en onderscheidende stemmen. Dat maakt het nog leuker en spannender, ook tussen de coaches. Want we willen allemaal natuurlijk de allerbeste in onze teams.

Deze week starten de opnamen van The Battles. Ik weet nog van de volwassen editie dat dit een ongelofelijk moeilijke aspect van het programma is. Gelukkig helpt Yes-R mij om de moeilijke keuze te maken, want wie gaan er door naar de volgende ronde…

De komende 5 weken kunnen jullie op tv kijken naar de auditie rondes, je ziet welke talentjes er door gaan, voor welk team ze kiezen en helaas zullen er ook kids zijn die de show moeten verlaten. Wist je trouwens dat de kinderen veel minder moeite hadden met het feit dat ze niet door waren dan sommige volwassenen? 
De 3 weken na de audities zullen jullie zien wie er van elk team tegen elkaar strijden en doorgaan of afvallen. Elke aflevering staat in het teken van 1 team. Zo is er een week met alleen de talenten van Angela, eentje met het team van Nick en Simon en uiteraard ook een uitzending waarin de Battles van Team Borsato gestreden zullen worden. Een Battle bestaat in The Voice Kids uit drie kinderen die het tegen elkaar opnemen. Van die drie mag er één door. Twee kandidaten raak ik tijdens zo’n Battle dus al kwijt… Na de vijf Battles van drie kandidaten houden we dus 5 groepswinnaars over. En van die 5 mogen er slechts 2 naar de Liveshow!  Dat betekent dat ik dus afscheid moet nemen van 13 kids, auw! Ook de andere coaches staan voor dit dilemma, wat betekent dat er 6 kandidaten in de Liveshow komen. 

Tijdens de grote finale die dus live zal zijn, kan het publiek thuis beslissen wie er de winnaar wordt van The Voice Kids door op hun favoriete kandidaat te stemmen! De grote hoofdprijs voor de winnaar zal o.a. een studiebeurs zijn die hij of zij op zijn of haar 18e verjaardag ontvangt.

Zoals je begrijpt zullen het hele spannende afleveringen worden, dus ik raad je dan ook zeker aan te gaan kijken vanaf aanstaande vrijdag 20.30 op RTL4!

PS: Kijk na elke uitzending op mijn site voor de laatste updates over mijn team!

 

 

Groetjes,
Marco