The Voice of Holland: Liveshow twee!

20 November 2012

The Voice of Holland: Liveshow twee!

Afgelopen vrijdagavond vond de tweede liveshow van het derde seizoen van The Voice of Holland plaats. De opzet was ten opzichte van de week ervoor iets aangepast: de stoelen van de coaches draaien nu pas om wanneer het liedje helemaal was afgelopen. Vervolgens werden de cijfers getoond. Dit om de kandidaten zo min mogelijk af te leiden tijdens hun optreden.

De opening van deze avond werd verzorgd door niemand minder dan Emeli Sandé met het nummer ‘Next to me’, waarin ook Jared uit team Borsato zijn bijdrage mocht doen. Later in de show zong Emeli achter de piano haar nieuwste single ‘Clown’. Werkelijk prachtig! Maar gelukkig waren er nog meer hoogtepunten deze avond. Na een aantal dagen keihard te hebben gerepeteerd was deze week Team Borsato als laatste aan de beurt.Jared mocht binnen mijn team de spits afbijten met zijn energieke versie van Wicked Ways en Pomme zong vol overgave Beat it van Michael Jackson. Anja, die ’s middags tijdens de repetities lelijk door haar enkel was gegaan en daardoor met een flinke dosis pijnstillers het podium betrad, zong het perfect bij haar ruwe stem passende ‘Sober’ van Pink en als laatste bracht Barbara de hele zaal en het publiek thuis in extase met haar fenomenale vertolking van ‘You know I’m no good’ van Amy Winehouse. Al mijn kandidaten zijn boven zichzelf uitgestegen deze avond en dat was ook terug te zien aan de prachtige rapportcijfers die niet alleen door mij, maar ook door de andere coaches werden gegeven. Het blijft altijd lastig om als coach je eigen kandidaten te beoordelen, zeker als ze allemaal zo fantastisch hebben gepresteerd als deze vier talenten. Het publiek koos deze week net iets anders dan dat ik had gedaan naar aanleiding van mijn cijfers maar dat neemt niet weg dat ik ontzettend blij ben dat ik met Barbara en Anja de volgende liveshow in zal gaan!

Met pijn in mijn hart heb ik afscheid moeten nemen van Jared en Pomme, die overigens met opgeheven hoofd het toneel konden verlaten. Zoals ik eerder tegen Nina en Omri zei, eens team Borsato blijft team Borsato! Ik ben trots op jullie! We zijn momenteel al weer druk bezig met de voorbereidingen voor aanstaande vrijdag waarin Team Borsato zal worden vertegenwoordigd door Ivar, Babbette, Anja en Barbara. Vanaf deze liveshow zal er elke week één kandidaat per team afvallen tot de finale op 14 december. Overigens openen de coaches deze live show, dus het belooft weer een unieke avond te worden!

Ik ben ontzettend benieuwd wat deze shows in petto hebben!  

Groetjes,

Marco