The Voice of Holland; Liveshow vier!

03 December 2012

The Voice of Holland; Liveshow vier!

Afgelopen vrijdag was alweer de vierde liveshow van The Voice of Holland. Iedere week wordt het steeds weer iets spannender, de finale komt nu echt in zicht! Helaas hoort het afscheid nemen van kandidaten er ook bij en dat valt me wekelijks toch weer zwaar. Deze week was het Anja Dalhuisen die team Borsato heeft moeten verlaten.

Anja is een superlieve meid, heel gezellig ook, soms een tikkeltje onzeker maar altijd betrouwbaar. Ik vergeleek haar om deze reden in één van de eerdere liveshows al met een Zwitsers uurwerk en een Duitse auto. Het maakt niet uit onder welke spanning ze staat of hoe kortdag iets is geweest, Anja presteert altijd. Als ze helemaal haar eigen liedjes zou mogen kiezen dan zou ze vermoedelijk meer de jazz kant op zijn gegaan. Daar is dit programma weliswaar iets minder geschikt voor maar de liedjes die ze heeft kunnen zingen waren zonder uitzondering allemaal echt heel erg mooi! Ze heeft bewezen alle genres aan te kunnen!

Anja heeft het heel erg ver gebracht in de liveshows. Waar ik eerder dacht dat kandidaten als Jared of Babette de voorkeursstemmen van het publiek zouden krijgen bleek dit toch Anja te zijn. Wat ik overigens ook goed begrijp want Anja heeft een bijzonder geluid. Ze heeft een heesheid die je niet vaak hoort waardoor je haar stem meteen zult herkennen op de radio. Deze bijzondere stem geeft elk liedje een extra stukje rock en tevens een extra stukje drama en emotie mee. Prachtig! Vrijdag kregen Barbara en Ivar zoveel stemmen dat er procentueel niet voldoende overbleef voor Anja om naar de halve finale te gaan.

Maar ik ben zo ontzettend trots op haar. Anja heeft persoonlijk misschien wel de grootste groei doorgemaakt van alle talenten uit mijn team. Ze had weliswaar al veel ervaring met optredens en dergelijke, ze heeft door dit Voice avontuur veel angsten overwonnen en veel meer zelfvertrouwen gekregen waardoor ze in niets lijkt op de vrouw die enkele maanden geleden haar Blind Audition deed. Geweldig om te zien! Anja heeft in Team Borsato de derde plek te pakken, dat is brons, een podiumplaats! U begrijpt, hier spreekt een trotse coach!

Aanstaande vrijdag zijn alweer de halve finales! Ivar en Barbara zullen zich van hun meest muzikale kant laten zien. We hebben mooie liedjes voor jullie in petto en ook de collega kandidaten uit de andere teams hebben grote plannen. Het zal hoe dan ook een fantastische show worden, met als bijzondere gasten The Script! Vrijdag zullen we het weten, wie gaan de diverse teams vertegenwoordigen in de Finale van The Voice of Holland seizoen 3?
Kijk jij ook?

Groetjes,

Marco
 

Vrijdag 20.30, RTL 4, The Voice of Holland