The Voice Senior gaat bijna van start!

15 August 2018

The Voice Senior gaat bijna van start!

Het jonge enthousiasme van The Voice Kids zit nog vers in het geheugen en RTL4 komt alweer met een nieuw concept van The Voice, namelijk The Voice Senior. Zo leuk! Tot op de dag van vandaag was de leeftijd voor deelname aan The Voice beperkt tot zestig jaar. Maar vanaf nu mogen ook de mannen en vrouwen ouder dan zestig hun talenten laten zien aan Nederland. Vanaf vrijdag 24 augustus betreedt een oma die misschien enkel zingt voor de kleinkinderen, de gepensioneerde buurman die zingt terwijl hij het gras maait, of de oom op leeftijd die al eens de microfoon op het huwelijksfeest in zijn handen durfde te nemen, het beroemde Voice podium. Allen met dezelfde bedoeling; om de rode stoel van de coaches te laten draaien. Naast Ilse DeLange, Angela Groothuizen en nieuwkomers Gerard Joling en Gordon heb ook ik plaatsgenomen in de befaamde rode stoel op zoek naar de meest getalenteerde zestigplusser van Nederland. De opnamen zijn inmiddels achter de rug, dus dat er talent onder onze senioren zit, kan ik nu al bevestigen. Tachtigjarigen die met zoveel energie op het podium staan, dat de hele zaal uit zijn dak gaat of een oma die de coaches uit hun stoel blaast met haar stemvolume, het zit er allemaal in. Voor de meeste kandidaten is het ook puur voor de lol, ze verwachten geen carrière meer in Amerika, ze willen gewoon laten zien wat ze kunnen er een feestje van maken. En dat willen wij ook, haha! En mán, wat lukt dat!



Wendy van Dijk en Martijn Krabbé nemen de presentatie van dit eerste seizoen op zich. Na twee afleveringen met ‘The Blind Auditions’ volgt een ‘Knockoutronde’ om vervolgens op vrijdag 14 september in de finale te strijden om de titel ‘The Voice Senior 2018’ en de opname van een zogenaamde EP, die tevens uitgebracht wordt in een vinyl versie. De winnaar mag ook optreden op het Muziekfeest van het Jaar in Ziggo Dome. Daarnaast is er natuurlijk ook sprake van eeuwige roem, want de winnaar of winnares wordt de allereerste Voice Senior winnaar van de hele wereld! Want dat dit programma navolging gaat krijgen in het buitenland zal me niets verbazen, het is zo leuk, zo puur en zo echt, dit is echt een fantastisch programma en ik ben blij dat ik mee heb mogen doen!

Ik kijk al uit naar de eerste aflevering op vrijdag 24 augustus op RTL4. Via deze link krijgen jullie al een voorproefje.
Jullie kijken toch ook?
 
Groetjes,
 
Marco