The Voice Senior, The Knockouts

13 September 2019

The Voice Senior, The Knockouts

Vanavond konden we weer zien hoe ik afscheid moest nemen van twee van mijn kandidaten tijdens de Knockouts in The Voice Senior. Elke kandidaat zou een potentiële finalist kunnen zijn en ik vond het dan ook ontzettend moeilijk om een keuze te moeten maken wie ik op de laatste twee stoelen zou laten plaatsnemen.
 
Frits beet het spits af met ‘Book Of Love’ van Gavin James. Voor Frits is muziek heel belangrijk in zijn leven. Hij heeft zijn zoon verloren aan een vreselijke ziekte en muziek is voor hem een manier om dat verdriet te verwerken. Hierdoor vindt hij de noodzaak om muziek te maken heel groot. En mede de bescheidenheid, die hij meeneemt, is zo bijzonder aan hem dat ik elke noot, die hij zingt, geloof. Frits heeft echt een visitekaartje voor zichzelf afgegeven tijdens zijn optreden.

Hierna was het de beurt aan de enige vrouw in mijn team, Josée. Ik heb zelden iemand ontmoet waarbij de stem mij zo deed denken aan die van Lenny Kuhr. Lenny heeft een heel andere manier van timen en als je dit nog nooit hebt gedaan, is het best wel lastig. Het was best spannend om onder de druk van het publiek het liedje ‘De Troubadour’ te zingen. Het nummer is een legacy en als ik dit optel bij jouw stem en persoonlijkheid, dan krijgen we een onoverwinnende combinatie. Helaas is het je in de korte tijd niet gelukt om de perfecte combinatie te maken, maar desondanks heb ik ontzettend van je genoten.  


Steve zijn valkuil is dat hij wordt bevangen door het publiek en door het applaus, waardoor hij gauw te veel wil doen. Mijn advies aan jou, Steve, was om alleen voor je vrouw te zingen en niet voor miljoenen kijkers. Je vrouw voelt dan wat je zingt en voelen wij het ook allemaal. En dat is wat er gebeurde toen jij ‘Wonderful World’ van Louis Armstrong ten gehore bracht. Jij was vandaag je beste zelf en daarmee doe je jezelf een plezier en was het heel goed! Ik kon ook niet anders dan jou de stoel van Josée te geven.

René mocht met het nummer ‘Als Je Alles Weet’ het hek sluiten. Dit nummer, dat van origine van André Hazes is, zong René in de versie van Lara Fabian. René heeft hiermee zichzelf een ongelofelijke goede dienst bewezen, want wat heb jij dit nummer mooi klein weten te houden, zodat de tekst gehoord en geloofd werd, want in de tekst zit al zoveel. En dat heb je echt héél goed gedaan, René. Jij verdiende zeker een stoel, waardoor jij samen met Steve doorgaat naar de finale.
 
Ondanks dat ik voor nu afscheid heb moeten nemen van Frits en Joseé, blijf ik ze uiteraard wel volgen en kunnen ze als lid van Team Borsato altijd een beroep op mij doen.
Dank jullie wel Frits en Josée, ik heb van jullie genoten, maar ik neem Steve en René mee naar de finale!

Volgende week zal deze alweer plaatsvinden, wederom om 20.30 uur bij RTL4.
Gaan jullie er ook weer voor zitten?

Groetjes,

Marco.