This Is Rood – The Flying Dutch!

05 June 2016

This Is Rood – The Flying Dutch!

Na de succesvolle editie vorig jaar vond gisteren de tweede editie plaats van ‘The Flying Dutch’. De grootste DJ’s van de Wereld, afkomstig uit ons land, vlogen per helikopter heen en weer tussen Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam. Een fantastisch concept, bedacht door John Ewbank, met namen als Tiësto, Hardwell, Afrojack, Martin Garrix en Armin van Buuren. Bij het zien van deze line-up besef je weer even wat ontzettend bijzonder het is dat een klein land hier zo groots in kan zijn! Bij deze tweede editie wilden ze op elke plaats afsluiten met een surprise act en wat te gek dat ze mij hiervoor hebben gevraagd om in samenwerking met niemand minder dan Armin van Buuren een Mash Up te maken van de nummers ‘This Is What It Feels Like’ en ‘Rood’.

Armin is voor mij de vaandeldrager van de DJ-scene, hij is niet voor niets maar liefst vijfmaal uitgeroepen tot beste DJ van de wereld! Ik voelde me ontzettend vereerd om met hem samen te mogen werken. Waar in Eindhoven het thema ‘Wit’ was en in Rotterdam ‘Blauw’, was het in Amsterdam ‘Rood’, dat sloot natuurlijk perfect aan op dit nummer. Hij streamde live op Facebook en het aantal kijkers liep gestaag op, duizenden mensen konden tegerlijkertijd getuige zijn van ‘This Is Rood’.

Voor de soundcheck was ik al vroeg aanwezig in het Olympisch Stadion, waar toen de zon al volop scheen. De rest van de dag is die ook niet meer weg gegaan. Wat een fantastisch weer voor zo’n festival! Mensen liepen rond met korte broeken, slippers, met verbrande gezichten en zonnebrillen en het water was niet aan te slepen. Wat een heerlijke sfeer!   
Na de laatste beats van Martin Garrix was het om 22.00 uur de beurt aan Armin van Buuren, die op spectaculaire wijze het laatste uur opende. Ook Mr. Probz verzorgde een gastoptreden. Het publiek was razend enthousiast en de sfeer was, net als het weer, perfect.

Het blijft mooi om te zien hoe muziek verbindt. Om iets voor 23.00 uur was het mijn beurt, en ondanks dat het natuurlijk altijd wel spannend is had ik er vooral ongelofelijk veel zin in om er een feestje
van te maken. Volgens mij is dat wel gelukt, haha! De setting was natuurlijk ook geweldig. Het decor, de lichtshow en het vuurwerk versterkten de toch al uitgelaten sfeer. Het is bijzonder hoe een van mijn nummers in een ander jasje ineens weer zo anders en toch vertrouwd kan klinken. Diepe buiging voor Armin! Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat en ik vond het heel erg leuk om te doen! 
‘This is Rood’ is ook te beluisteren op Spotify via deze link. Binnenkort ook te downloaden via iTunes!
 
Ik hoor heel graag wat jij ervan vindt!
 
Groetjes,


 Marco