Three Songs, No Flash!

06 January 2010

Three Songs, No Flash!

Loe Beerens is al jaren dé Borsato-fotograaf en er is niemand die zo ontzettend veel foto’s van mij in zijn archief heeft als hij. Niet alleen fotografeert hij al jarenlang mijn concerten maar hij is ook verantwoordelijk voor cd- en dvdhoezen, posters enzovoorts.

Tijdens concerten is Loe altijd aanwezig en weet altijd de meest prachtige foto’s te maken. Loe heeft een ontzettend goed oog voor detail en weet eigenlijk altijd bijzondere momenten vast te leggen.

Zoals jullie weten is fotograferen ook één van mijn hobby’s en juist van een vakman en topfotograaf als Loe kan ik ontzettend veel leren. Loe geeft me regelmatig tips en wijst me op allerlei dingen waar ik in mijn fotografie heel veel mee kan. Daarom wil ik jullie graag wijzen op het boek dat Loe geschreven heeft!

Loe heeft een boek geschreven met de titel Three Songs, No Flash en in dit boek vertelt hij aan de hand van foto’s en voorbeelden hoe concertfotografie nu echt in zijn werk gaat. In het boek zie je de meest prachtige foto’s terug waaronder foto’s van mij en Rob Winter maar ook van de vele andere artiesten die Loe in zijn carrière voor zijn camera heeft gehad. Zo fotografeerde hij onder andere Guus Meeuwis,

Trijntje Oosterhuis, Lionel Richie, Live, Laura Fygi, DeeDee Bridgewater, en Toots Thielemans. In eerdere jaren fotografeerde Loe ook grootheden als Ike and Tina Turner, Thin Lizzy, Annie Lennox, Rod Stewart, Van Halen en The Police. Het geeft wel aan dat Loe dé man is als het gaat om concertfotografie!

Loe legt in zijn boek niet alleen uit waar je op moet letten tijdens het fotograferen maar ook hoe je contacten legt, wat voor apparatuur hij gebruikt, hoe je bijvoorbeeld omgaat met de belichting tijdens een concert en noem maar op. Het is een boek dat ik iedere liefhebber van fotografie, amateur of professional zeker kan aanraden!

Het boek van Loe is onder andere te bestellen bij Bol.com en dat kan ook via deze link.

Ik vind ‘Three songs, no flashes’ (wat slaat op de regel waar persfotografen zich tijdens concerten gewoonlijk aan moeten houden: ze mogen de eerste drie liedjes fotograferen en niet flitsen) meer dan de moeite waard!

Groetjes,

Marco