Thuis is Album van het Jaar!

20 February 2018

Thuis is Album van het Jaar!

Ongelooflijk blij ben ik dat mijn album ‘Thuis’ bekroond is met de 100% NL Award ‘Album van het Jaar’! Al twee keer eerder mocht ik in deze categorie deze Award ontvangen, namelijk met ‘Duizend Spiegels’ en met ‘Evenwicht’. De 100% NL Awards is een evenement waar door zowel de artiesten als het publiek altijd reikhalzend naar wordt uitgekeken. Nadat ik in de eerste ronde genomineerd was, volgde een tweede ronde waarin de finalisten, waaronder ik, bekend werden gemaakt. En vanavond mocht ik in Panama te Amsterdam ‘Album van het Jaar’ verzilveren!
‘Thuis’ is inmiddels dubbel platina en we hebben er kneiterhard aan gewerkt. Dus ja, het is een enorme eer om dan het harde werken beloond te zien in zo’n prachtige onderscheiding.
Het is sowieso natuurlijk heel bijzonder dat je na 28 jaar nog steeds mee  mag doen in de bovenste regionen!

Een publieksprijs, het is dan ook een prijs waar ik heel erg vereerd mee ben. Het album ‘Thuis’ is voor mij een verhaal, de liedjes sluiten zo prachtig op elkaar aan. En het is super om te ontdekken dat mensen mijn muziek soms als een rode draad door hun leven zien lopen. Ik probeer mensen te raken met mijn muziek, ze in beweging te brengen, ik wil iedere keer dat muziek iets met je doet.
Het kan je overrompelen en enthousiasmeren, het kan steunen en troost bieden, het kan een uitlaadklep zijn. Ik zie het heel vaak bij optredens, dat fans geraakt zijn en emotioneel worden, of juist volledig uit hun dak gaan. Genieten!
Het is mooi als muziek dat teweeg kan brengen. En natuurlijk ook dat het publiek dit met een prijs waardeert.

Over ruim een maand begint mijn voorjaarstour ‘Thuis’, daarin zal ik alle liedjes van het album voor je spelen.
Lief publiek, bedankt voor jullie stemmen! Ik zag zelfs dat er fans waren die elke dag hun stem op mij uitbrachten, wat bijzonder! Dank je wel!
Ik ben er ontzettend trots op!

Groetjes,

Marco