Ticket of the Year gewonnen!

21 November 2019

Ticket of the Year gewonnen!

Gisteren kreeg ik de Ticket of the Year Award uitgereikt in Amsterdam. Deze publieksprijs won ik voor mijn concertreeks in De Kuip afgelopen jaar. De Ticket of the Year Award is een jaarlijkse wereldwijde verkiezing georganiseerd door Ticketmaster, de grootste ticketverkoper ter wereld. Het is voor het eerst dat een Nederlandse artiest deze prijs krijgt en ik mocht die ontvangen! Ik ben hier enorm trots op en erg blij mee. Wanneer het publiek zijn waardering uitspreekt is dat de kroon op je werk! Ik ben mijn fans zeer dankbaar dat ze zo massaal hebben gestemd, het is een fantastische waardering!

Ik wilde zo graag na 15 jaar weer terug naar De Kuip, het moest geen herhaling worden, maar in een ander jasje gestoken en wel vertrouwd voelen. Generaties samenbrengen en zo nieuwe herinneringen samen maken, dat was mijn doel en hoe gaaf is het als dat allemaal samenkomt en zo goed uitpakt! Hier praten we later in het bejaardentehuis nog over, haha!  

Bezoekers die het afgelopen jaar naar een event zijn geweest in Nederland konden, door één week te stemmen op hun favoriete event, de winnaar van de titel Ticket of the Year bepalen. Dit kon van alles zijn: van concert tot festival en van sportevenement tot familievoorstelling, zowel nationaal als internationaal. Deelnemers aan de stemming konden ook laten weten naar welke show ze het meest uitkijken. In 2020 kijken muziekliefhebbers wederom het meeste uit naar een concert van ondergetekende, haha.
De Ticket of the Year verkiezing werd dit jaar in 25 landen georganiseerd. Het is een wereldwijde oproep aan alle eventbezoekers om hun stem uit te brengen. Mijn Kuip shows staan zelfs in de internationale Top 5 wereldwijd! Dat is toch gaaf! 

Ellen Tolsma, Marketing & Communications Director Ticketmaster: Live events zijn vaak een magische beleving. Het zijn die momenten waar je bij had moeten zijn, omdat ze nooit weer precies zo plaats zullen vinden. Borsato in De Kuip was zo’n event. Sterker nog, het was voor velen hét event van 2019. We zijn dan ook enorm trots dat we dit jaar de Ticket of the Year Award mogen uitreiken aan een artiest van eigen bodem.”

De Uitslag:

Nederlandse top 5 populairste events

1. Marco Borsato, Stadion Feijenoord, De Kuip
2. P!NK, Johan Cruijff Arena 
3. Shawn Mendes, Ziggo Dome 
4. P!NK, Malieveld 
5. Ariana Grande, Ziggo Dome

Wereldwijde top 5 populairste artiesten
1. P!NK 
2. Metallica 
3. BTS 
4. Muse 
5. Marco Borsato 

Indrukwekkende rijtjes en ik ben er maar wat trots op dat ik hierbij mag staan!
Dank nogmaals voor het stemmen!

Groetjes,

Marco

Foto: Ben Houdijk