TMF Borsato Award, and the winner is

04 July 2009

TMF Borsato Award, and the winner is

DIO !!

Ja, jullie lezen het goed, Dio is de winnaar geworden van de tweede editie van de TMF Borsato Award! Ik vond het een eer deze award aan Dio uit te mogen reiken en wat gun ik hem deze award graag.

De TMF Borsato Award is in het leven geroepen nadat ik had aangegeven niet langer voor de TMF Awards in aanmerking te willen komen omdat ik na alle keren dat ik deze awards heb gewonnen ruimte wilde maken voor nieuw talent. TMF heeft daarop de TMF Borsato Award in het leven geroepen met daaraan verbonden het verzoek of ik vier artiesten of bands wilde nomineren voor deze award. Nick en Simon waren de winnaars van de eerste TMF Borsato Award.

Dit jaar waren de genomineerden Valerius, Voicst, Nikki en Dio en aan deze laatste artiest heb ik de TMF Borsato Award mogen overhandigen!

Dio is een rapper, bijna letterlijk van de straat, gehard door het leven en is een man die vele tegenslagen heeft gekend. Muziek is voor Dio een reden om te vechten tegen zijn verleden, zijn toekomst in eigen handen te nemen en er een mooie draai aan te geven. Geïnspireerd door onder andere Biggie, Jay-Z en Eminem begint Dio met rappen en samen met rapper Darryl vormt hij het duo Dubbel D en scoort een eerste hit met ‘Minderjarig’. Nadat het duo uit elkaar valt maakt Dio zijn eerste eigen album Diografie met liedjes die zijn geïnspireerd door zijn eigen verleden.

Dio is het levende bewijs dat je in het leven je los kunt weken van je verleden en je eigen keuzes kunt maken. Dio heeft met zijn award ook een prominente plek in de line up van TMF nieuwe stijl gewonnen en is nu verzekerd van heel wat aandacht! Natuurlijk gunde ik het de andere genomineerden net zo, ik heb ze immers niet voor niets genomineerd, maar waarom ik het Dio zo gun is omdat hij zich door de kracht van muziek heeft weten te ontworstelen aan een moeilijk verleden en het heeft omgedraaid naar een positief iets. Met zijn teksten vertelt hij zijn verhaal en maakt het niet alleen herkenbaar voor vele jongeren maar maakt dingen hierdoor ook bespreekbaar.

Het was zeer lastig kiezen maar ik ben blij dat ik die keuze ook niet heb hoeven maken. De stemmer heeft bepaald en dat maakte Dio met afstand de winnaar van de TMF Borsato Award 2009! 

Van harte gefeliciteerd Dio!

Groetjes,

Marco