Top 2000

27 December 2010

Top 2000

Onlangs werden in Discotheek Locomotion in Zoetermeer de opnamen gemaakt voor de Top 2000. Top 2000 is een programma met een lange geschiedenis dat traditiegetrouw uitgezonden wordt op Oudejaarsavond en waarin bekende artiesten niet alleen een nummer van henzelf maar ook een nummer van een andere artiest ten gehore brengen. Ook ik was gevraagd op te komen treden tijdens deze avond en omdat ik al eerder te gast was tijdens dit programma en hier ontzettend goede herinneringen aan heb hoefde ik hier uiteraard niet over na te denken.

Meedoen aan de Top 2000 is supergezellig, niet alleen vanwege de vele andere collega’s uit het vak die hun medewerking verlenen aan het programma maar ook door de sfeer die er hangt, met zijn allen vier je toch vroegtijdig Oud en Nieuw!

Tussen de repetities door had ik alle tijd bij te praten met mijn collega’s en dat waren zeker niet de minste! De presentatie was in handen van Guus Meeuwis en daarnaast waren onder anderen Xander de Buisonjé, Alain Clark, Paskal Jakobsen, Lee Towers en Lucie Silvas te gast. Allen ken ik goed en dat zorgde voor niet alleen erg leuke gesprekken maar we hebben met zijn allen ook erg veel gelachen. Het backstage-gedeelte was enorm goed verzorgd, we kwamen werkelijk niets tekort en de sfeer die ook hier hing werkte erg aanstekelijk.
Tijdens de repetities en de opnamen heb ik vol bewondering naar mijn collega’s gekeken en geluisterd. Ook al ken ik hen allen over het algemeen goed, toch ben ik iedere keer weer onder de indruk van het talent dat er in Nederland rondloopt.

Bij Top 2000 is het altijd de bedoeling dat je een nummer van jezelf en een nummer van een andere artiest zingt. Ik zong Dochters maar daarnaast had ik gekozen voor een liedje van Frank Boeijen. Frank Boeijen is een artiest waarvoor ik al in de rij stond toen ik nog niet kon vermoeden dat ik dit vak in zou rollen. Ook ik deed destijds mijn best kaartjes te bemachtigen en ik kan me nog herinneren dat ik tijdens een concert van Frank in Ahoy helemaal vooraan kwam te staan! Het zijn momenten die ik nooit zal vergeten en vanwege de bewondering voor Frank en zijn enorme bijdrage aan de Nederlandse muziek koos ik dan ook voor het wonderschone Kronenburg Park. Het leuke was dat ook veel fans de weg naar Locomotion hadden weten te vinden en dat de eerste rij weer vol stond met mensen die ik bijna allemaal herken van eerdere concerten of via de fanclub. Bijzonder is dat zeker omdat de kaarten voor deze avond al uitverkocht waren voordat bekend werd dat ik hieraan mee zou werken!

Guus presenteerde niet alleen het programma maar zong uiteraard zelf ook. Ondanks dat ik al twee nummers had gezongen vroeg hij mij met hem mee te zingen en dat deed ik graag; samen met Guus zingen zorgt iedere keer weer voor een klein feestje. Het werd Tranen Gelachen, een nummer waar ik alleen al door de Groots met een zachte G-concerten erg leuke herinneringen aan heb.

Ik heb een fantastische avond gehad waarvan ik enorm heb genoten en zoals ik al zei kunnen jullie deze avond op televisie terug gaan zien.

De uitzending van de Top2000 – 2010 In Concert is op oudejaarsavond vanaf 23.30 uur bij de NTR op Nederland 3

Groetjes,

Marco