Turijn buitengewoon sfeervol!

12 February 2006

Turijn buitengewoon sfeervol!

Ik kom net terug uit Turijn, Italië, waar de Olympische Winterspelen 2006 volop begonnen zijn! En wat was het geweldig! De stad ademt sportiviteit uit en overal proef je de aangename spanning van alles wat nog komen gaat. De opening was zeer spectaculair te noemen en ik kon bijna niet geloven dat ik erbij was! De Olympische Spelen in mijn Italië en zoals jullie op tv hebben kunnen zien: ik was er gewoon bij! Te gek!!

 

Ik was samen met Hilbert van der Duim te gast bij Mart Smeets, Studio Sport, als praatgast. Maar eerder op de avond waren we al met een cameraploeg door Turijn gewandeld om de sfeer te proeven, the places te be te bekijken en helemaal in de stemming te komen. 

Bij Mart was het erg gezellig, ik vond het een ontspannen, leuk gesprek en ook met Hilbert praten was hartstikke leuk. Hilbert is, hoewel hij tot zijn teleurstelling geen Olympische medaille heeft weten te winnen (maar ontelbare andere overwinningen op zijn naam heeft staan natuurlijk!), voor mij toch een icoon van het Nederlandse schaatsen. 

Zonder dat ik hem een oncomfortabel gevoel wil geven, kennen we hem ook allemaal als de man die dat laatste rondje vergat en niet te vergeten het beruchte vogelpoepje op de baan! Hilbert kan er gelukkig achteraf ook hartelijk om lachen, dus ik haalde geen pijnlijke herinneringen boven. Mart besteedde ook uitgebreid aandacht aan de nummer 1 single ‘Because We Believe’ die ik met Andrea Bocelli heb opgenomen. 

Ik heb het verhaal over de opnamen bij Andrea thuis nu al diverse malen verteld, maar ik vind het nog altijd zo’n geweldige belevenis dat ik het heerlijk vind het nog een keer te kunnen vertellen. 

Als ik er aan terug denk sta ik gewoon weer even bij Andrea thuis! Hij liet ook een stuk van het clipje zien welke binnenkort hopelijk te zien zal zijn op de diverse muziekzenders. 

 

De dag erna was ik te gast bij Edwin Evers voor radio 538, die vanuit Turijn uitzendt deze weken. Hoewel ik dacht dat ik ook daar als ‘praatgast’ zou zijn, kreeg ik al snel te horen dat ik toch wel werd verondersteld te zingen. En omdat mijn ‘halve’ band er ook was, zou ik er niet onderuit kunnen! Nou wil ik Jeroen en Ferry beslist niet onderschatten, maar om die twee jongens nou de ‘halve band’ te noemen gaat me wat ver! Maar uiteraard wilde ik wel een deuntje meezingen. De avond ervoor was het nogal laat geworden, of eigenlijk extreem vroeg zeg maar, maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd een leuke uitzending, maar hee, bij Edwin weet je dat van te voren!

Later die dag mocht ik een schaatswedstijd bekijken en wel de 5 kilometer bij de heren. Ik heb daar enorm van genoten hoewel ik de spanning bijna niet kon verdragen. Ik gunde Sven Kramer die gouden plak zo graag dat ik bijna mee zat te wiegen op zijn cadans. Zijn zilveren medaille na de overweldigende race van Chad Hedrick is dan ook meer dan geweldig, hij heeft het fantastisch gedaan! Ook Carl Verheijen en Bob de Jong reden uitstekend, jammer dat Carl enkele tiende seconden te kort kwam voor een podiumplaats en het met de vierde plek moest doen. Maar een 2e, 4e en 6e plek is natuurlijk schitterend!

Sven zat vaak met zijn Ipod op zijn hoofd. Het is natuurlijk ook zenuwslopend om de rest van de race te zien wetende dat er zoveel van af hangt en ook van te voren zoekt iedereen naar manieren om zich te concentreren en te ontspannen. Ik vond het wel erg leuk toen ik Sven in een interview hoorde zeggen dat hij veel naar mijn muziek luistert!

Vandaag heb ik de race van de dames helaas niet kunnen volgen aangezien ik weer naar huis vloog, en dat niet via de kortste weg ging. Wel heb ik inmiddels samenvattingen gezien en dat was blijkbaar al net zo zenuwslopend als bij de heren! Ireen en Renate hebben het geweldig gedaan, en hoewel Moniek er meer van verwacht had komen er vast weer andere kansen. Maar jee, Ireen Wüst is nog maar negentien en dan al zo ‘verwüstend’ zoals de koppen nu al klinken, je eerste Olympische Spelen induiken is natuurlijk fantastisch! 

De Olympische Spelen zijn voor mij in ieder geval geweldig begonnen en ik verheug me op al het sportieve moois wat nog komen gaat!

Groetjes,

Marco.