TVK DE FINALE!

10 June 2020 #TVK

TVK DE FINALE!

 

Na de spannende Sing Offs waarbij de coaches moesten beslissen wie er door zouden gaan naar de finale was het op vrijdag 5 juni eindelijk zover. Sham (team Ali B.), Dax (team Sanne), Rogier (team Anouk), en Jasmijn (team Borsato) onder de fantastische vleugels van Ilse, streden om de felbegeerde titel.

Het was in alle opzichten een bijzonder jaar voor de talenten. De opnames voor The Blind Auditions zijn al in juni 2019 begonnen, en dus hebben zij een lange tijd moeten proberen om geheim te houden hoe dit was verlopen. Door het Covid-19 virus werd ook de finale nog eens uitgesteld. Helaas kon Marco, Jasmijn niet begeleiden op weg en tijdens de finale, maar Ilse DeLange heeft deze taak heel graag op zich genomen. Het was voor Jasmijn natuurlijk wel even slikken maar ze toonde zich heel veerkrachtig. Gelukkig klikte het vanaf de eerste seconde met coach Ilse en hebben ze samen een mooie tijd gehad richting de finale. Uiteraard heeft Marco het contact met Jasmijn gedurende deze periode gehouden en haar nog een mooi kettinkje met klavertje vier, wat symbool staat voor geluk, cadeau gedaan. Ze droeg deze tijdens de finale ook met trots en ze weet zeker dat het mede daardoor zo goed ging.

De finale werd al op woensdag 3 juni opgenomen in een bijna lege studio. Geen publiek, alleen de directe familie van de kandidaten, presentatoren en een aantal productiemedewerkers waren aanwezig. Coach Anouk was virtueel aanwezig via videobellen, omdat ze in quarantaine zit. Op deze manier kon ze toch haar kandidaat aanmoedigen. Ook al was er bijna geen publiek, de talenten gaven alles en de spanning was zeker voelbaar! Ze zongen allemaal een solonummer en een duet. Ronnie Flex zong samen met Sham, Ilse deelde het podium met Jasmijn, Sanne Hans speelde met Dax de sterren van de hemel en Rogier deelde zijn vocale kunstjes met Duncan Laurence. Kortom, weer een zinderende finale.

En toen werd weer het geduld van de talenten op de proef gesteld, wachten op de uitslag die op vrijdag 5  juni bij het televisieprogramma Beau bekend werd gemaakt. Tijdens de uitzending op vrijdag kon er wel zoals gebruikelijk gestemd worden. Ook bij Beau werden natuurlijk alle RIVM richtlijnen gevolgd en werd de 1,5 meter afstand in acht genomen. De huisgenoten van de finalisten zaten in een aparte ruimte nagel bijtend te wachten. Voordat de uitslag bekend werd gemaakt nam Beau alle tijd om met de coaches, presentatoren en finalisten te praten over het bijzondere seizoen. Eindelijk was daar het moment waarop Martijn Krabbé de winnaar bekend mocht maken.

De winnaar van TVK seizoen 9 is geworden Dax uit team Sanne. Gefeliciteerd Dax!

Voor Marco zit het coach avontuur van The Voice er voor nu op, met heel veel passie en plezier heeft hij de afgelopen jaren een bijdrage geleverd aan dit mooie programma. Samen met Marco kijken we met een warm gevoel terug op deze hele mooie periode.

Groetjes,

Team Club Borsato