TVOH: Live show 1!

05 December 2015

TVOH: Live show 1!

De eerste liveshow van inmiddels mijn 5e seizoen van The Voice of Holland is nog maar net afgelopen, en wat ben ik trots op mijn Team Borsato! Na zenuwslopende Battles en dito Knock-outs ging ik van tien kandidaten terug naar slechts drie. Eerdere jaren begonnen we de liveshows met meer kandidaten en werd dat eigenlijk al snel een slachtpartij. Nu gingen er in totaal slechts twaalf naar de liveshows, verdeeld over vier coach-teams en moesten na deze eerste liveshow twee kandidaten het veld ruimen.

De hele week stond al in het teken van deze eerste live show waar ik met Melissa, Maan en Jared naar toe leefde. Er werden instart-filmpjes opgenomen, er werd geoefend met de zangcoach, er werd gerepeteerd met de band, er werd gerepeteerd met camera’s en licht en ook met de dansers werd geoefend. 
Van de week ben ik zelfs nog even gezellig met mijn Team Borsato heerlijk uit eten geweest, even geen camera’s, even geen instructies, gewoon gezellig samen zijn met de mooie mensen die Maan, Jared en Melissa zijn. Genieten!

De eerste liveshow was meteen raak! Goede liedjes, uitstekende optredens, de dansers deden het geweldig en de band speelde het dak bijna in brand. Wat was het gaaf!
Maan zong op eigen unieke manier ‘Warrior’ van Demi Levato, en gaf iedereen in de zaal kippenvel. Zelfs Seal, met wie alle dames onder de kandidaten een workshop hadden, gaf toe dat Maan uniek en bijzonder is, hij kent niemand die zingt zoals zij. Maan zingt met haar hele hart en ziel en legt altijd het liedje in de etalage, zij geeft dat wat het liedje nodig heeft. En wat doet ze dat prachtig! Dat zij de eerste kandidaat bleek die zich naar de volgende ronde heeft weten te zingen verbaasd me dan ook eigenlijk niet.
 


Ook Jared, die iedereen op de stoelen kreeg met zijn fantastische performance van ‘I Feel Good’ zat geen moment in de Danger Zone maar bleek na zijn optreden de juiste snaar te hebben geraakt. Jared zingt en danst en entertaint daarmee zonder ook maar ergens een fractie aan kwaliteit in te boeten. Adam Lambert, met wie de heren een workshop hadden gehad, vond Jared zijn tekstinterpretatie ook het mooiste, had hij gezegd.

Melissa bleek echter bij de zes kandidaten te zitten die in de Danger Zone kwam. Oei, dat was wel schrikken, kan ik je vertellen! Melissa is zo veelzijdig en zo’n keiharde werker, en ook nog eens maar achttien, dat ik haar in het andere rijtje had verwacht. Melissa zong ‘Ain’t No Other Man’ met zoveel vuur en passie dat ik dit niet aan had zien komen. Maar gelukkig zat ze niet bij de laatste twee, want Natacha en Gaia mogen helaas volgende week niet meer terug komen. Beide zangeressen komen uit Team Ali, waarbij Natacha een steal was uit Team Borsato. Natacha, die nooit zangles heeft gehad en geen podiumervaring had, had zelf nooit verwacht de liveshows te halen, dus dat ze zo ver is gekomen is een fantastische prestatie die ik haar ook heel erg gun! En let wel, wanneer het muzikale pad niet meer via de Voice loopt, betekent dat alleen maar het begin van een nieuw avontuur. Ik hoop dat Natacha zich zal blijven ontwikkelen als zangeres, maar daar hoor ik hopelijk alles over bij de Team Borsato Barbecue!

Volgende week beginnen we liveshow 2 met tien kandidaten en vanaf dan nemen we elke week afscheid van één kandidaat. We zijn inmiddels bezig met bepalen welke liedjes er volgende week gezongen gaan worden, dan wordt bekeken welke arrangementen daar het beste bij passen, Natasja Lammers gaat haar dansers en danseresssen weer een nieuwe choreografie in laten studeren, de styling gaat bijpassende outfits uitzoeken, er worden demo’s ingezongen en opnieuw instarts opgenomen. Kortom, de week zit weer goed vol! En ik heb er zin in!

The Voice of Holland, wat een fantastisch avontuur!
Mag ik jullie bedanken voor het stemmen? Het heeft zoals jullie gezien hebben geholpen!

Groetjes,

Marco