Twitteraar van het Jaar!

15 January 2010

Twitteraar van het Jaar!

Donderdag 14 januari bezocht ik met mijn hele gezin de musical Mamma Mia. Hoewel ik al van plan was op de uitnodiging in te gaan, werd ik ook door mijn kinderen onder druk gezet! Ze zijn gek op Mamma Mia en zingen veel van de liedjes van ABBA uit volle borst mee!

We waren uitgenodigd voor deze musical omdat aansluitend de uitreiking zou zijn van de twaalf awards rondom de publieksprijs Twitteraar van het Jaar. In de categorie Artwiesten bleek ik de meest populaire Twitterende artiest te zijn, was kortgeleden duidelijk geworden. Ik moet zeggen dat ik al verbaasd was dat ik in die categorie won want ik kan ontzettend genieten van de tweets van Paul de Leeuw en Georgina Verbaan.

Ik twitter nog niet zo lang, pas sinds juni, maar doe het wel fanatiek. Ik vind het een leuke manier om korte berichtjes, vaak met een vleugje humor, maar ook serieuze dingen die ik met mijn achterban wil delen, te kunnen communiceren met een grote groep volgers. Het voelt een beetje als sms’en met 25.000 vrienden!

Na de musical waar we erg van genoten hebben (mijn kinderen willen heel graag nog een keer!) was de uitreiking van de Twitteraar van het Jaar. Dat ik ook deze award won had ik écht niet verwacht. Ik had durven zweren dat Michiel Veenstra (winnaar in de categorie Tweedj) of Femke Halsema (winnaar in de categorie Politwiek) deze zou winnen.

Uit handen van Bas Westerweel en Lone van Roosendaal kreeg ik bloemen en de award in de vorm van een Twittervogeltje. In het jurypport stond: “Borsato is grappig, goudeerlijk, opvallend en vooral trouw aan zijn Twitter!”. Hoewel de competitie als een grap begon, bleken toch heel veel mensen er aan mee te hebben gedaan. De afsluiting in Carré was in ieder geval erg leuk, de award krijgt een mooi plekje in mijn kantoor.

Wel namen we ook daar even de tijd om de problemen in Haïti onder de aandacht te brengen. Het straatarme Caribische land Haïti is dinsdag getroffen door een krachtige aardbeving en deze heeft voor vele doden, gewonden en chaos gezorgd. De hulpverlening is inmiddels op gang gekomen en ook Nederland geeft gelukkig gul. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) in Nederland hadden vrijdagochtend al 1,2 miljoen euro aan giften ontvangen op giro 555. Het nummer is geopend om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Haïti. Misschien kunnen we met elkaar dat bedrag nog een beetje groter maken!

Groetjes,

Marco