Uit de week van Marco: Curacao

23 November 2004

Uit de week van Marco: Curacao

Het was me wel weer een weekje! We zijn allemaal al druk bezig met het afhandelen van het jaar, Jada en Senna zijn geopereerd aan hun keel- en neusamandelen en dat betekent automatisch weinig slaap. Daarnaast heb ik nog een luxe probleempje: ik heb een flinke jetlag!

Vorige week was ik in Curaçao en om meteen het nuttige met het aangename te verenigen heb ik uiteraard veel gedoken. 

Heel veel meer was er trouwens ook niet te doen, want denk je aan Curaçao dan denk je aan zon en warmte. Nou, dat laatste klopte helemaal, want de temperatuur was heerlijk. Maar verder heeft het van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat geplenst! 

Dit resulteerde in kleine kolkende riviertjes die zich een weg naar de zee zochten. De klaslokalen stroomden zelfs vol, wat betekende dat men via de radio de ouders verzocht hun kinderen van school te komen halen! 

En dit alles met een aangename temperatuur van zo’n 

29º C!

Maar als ik heel eerlijk ben, kon de vele regen me niets schelen, ik ben nu eenmaal gek op duiken en ben heel veel onderwater gegaan. Nat, nee, drijfnat, was ik toch al!

Om in een nog kortere tijd een heel groot stuk van de kust van Curaçao te kunnen scannen maakten we gebruik van kleine onderwaterscooters.

Dus gewapend met de modernste onderwatersnufjes heb ik samen met mijn vaste onderwaterbuddy Marco Visser weer veel van het onderwaterleven gezien!

De vele regenbuien die al weken over het eiland raasden hadden het water wel wat troebel gemaakt, maar water is water en blijer kun je me niet krijgen!

Inmiddels zijn mijn jetlag en ik dus weer in Nederland, maar met deze week nog in gedachten kan ik de hele wereld aan!

Groetjes,

Marco