Uit de week van Marco: Senna heeft zijn B-diploma!

23 March 2007

Uit de week van Marco: Senna heeft zijn B-diploma!

Gekleed (dus met shirt, broek, schoenen aan) met een voetsprong te water gaan, een halve draai om de lengte-as maken, 30 seconden watertrappen, 25 meter schoolslag, onder vlot door zwemmen, hele draai om lengte-as, 25 meter enkelvoudige rugslag, uit het water klimmen… Het is maar een greep uit de technieken en kunsten die kinderen die voor hun B-diploma gaan moeten beheersen. Senna, mijn grote vent van nog maar vijf jaar, heeft deze week echter zijn B-diploma bij elkaar gezwommen! Fantastisch gedaan, knul!

Het was onvoorstelbaar druk in het zwembad. Zo’n zestig kinderen gingen op voor hun B, en ieder kind was voorzien van trotse ouders, broertjes of zusjes en soms ook oma’s opa’s, tantes of ooms. En met zoveel kinderen was het dus ook een tijdrovende onderneming, waardoor we bijna kunnen zeggen dat Senna meteen zijn eerste nachtduik heeft gemaakt, haha. Want pas tegen half negen ’s avonds waren alle kinderen aan de beurt geweest en de trotse eigenaar van het kostbare B-diploma!

Ik ben stapelgek op water en tot mijn vreugde hebben mijn kinderen de liefde voor water van me overgenomen. 

Senna is een echte waterrat en gek op alles in en rondom het water. 

Hoewel hij met zijn vijf jaar nog vrij jong is voor zwemles waren we erg blij toen hij op zwemles wilde. Ondernemende jongetjes als Senna die geen gevaar zien en gek zijn op water kunnen nou eenmaal maar beter een diploma hebben! 

Senna ging meteen met veel plezier naar de lessen en nu hij naast zijn A ook zijn B heeft voel ik me iets geruster, met name tijdens de vakanties die zich bij ons nou eenmaal altijd in de buurt van water afspelen. Natuurlijk blijf je altijd opletten, maar toen ik dat kleine ventje door het water zag klieven als een echte Man van Atlantis was ik wel beretrots!

Het maken van de slagen is bij die kleintjes vaak niet eens het grootste probleem, maar als je vijf bent is een paar honderd meter zwemmen (wat bij zo’n diploma dus wel de bedoeling is) toch echt wel een hele afstand om vol te houden. Maar hij heeft het geweldig gedaan en heeft nu voor altijd zijn B-diploma! Fantastisch!

Groetjes,

Marco.