Uit de week van Marco: Sinterklaas!

05 December 2004

Uit de week van Marco: Sinterklaas!

Ja… het heerlijk avondje was eindelijk gekomen, het avondje van Sinterklaas! Wij vieren het traditioneel met de familie en hoewel de spanning zoals ik die vroeger in deze tijd voelde, er voor mij nu niet meer is, geniet ik misschien nog wel het allermeest van deze tijd!

We zingen het weliswaar uit volle borst, dat het heerlijk avondje gekomen is, maar voor mij is het ook echt zo. Ik vind het een heerlijke avond die ik het liefst in huiselijke sfeer doorbreng. Ik herinner me nog goed hoe ik het Sinterklaasfeest vroeger ervaarde en ook toen ik al wat ouder werd ik nog altijd een spanning voelde als 5 december naderde.

Jada snapt het allemaal nog niet zo heel goed, maar het krijgen van kadootjes, zeker nu ze net jarig is geweest, snapt ze heel goed! Senna is gek op de Zwarte Pieten en Luca houdt Sint altijd goed in de gaten. Sint bracht ons even een bezoekje, wat we natuurlijk enorm waardeerden gezien zijn drukke schema. Toen Luca even later tevreden met zijn pakjes aan het spelen was, wist hij me wel dit te vertellen: “Goh, papa… het was wel een andere Sinterklaas dan anders hè?”

Ja, dat jochie hoef je niets wijs te maken hoor!

Wat is het toch heerlijk om kind te zijn en wat jammer dat je je als kind dat niet realiseert. Je hebt het dan immers veel te druk met zo snel mogelijk groot worden…

Groetjes,

Marco.

P.S. Met dank aan René Janssen voor de leuke Marco-cartoon!