Valentijnsconcerten en een extra concert in het Sportpaleis!

14 February 2011

Valentijnsconcerten en een extra concert in het Sportpaleis!

Op 13 februari vond het Sky Radio Valentijnsconcert plaats in de prachtige, intieme zaal van Hotel Arena in Amsterdam.
Ik had er erg naar uitgekeken om juist in deze zaal te spelen met mijn bandje, dichtbij de mensen en zo ook dichtbij het ultieme Valentijnsgevoel. Juist in die intieme atmosfeer van de zaal van Hotel Arena is het prachtig om samen met je geliefde een concert bij te wonen. Het podium was net als de zaal klein waardoor ik bijna midden in het publiek stond te zingen en zo iedereen niet alleen kon zien maar ook bijna letterlijk kon vastpakken.
We begonnen deze showcase met Dichtbij en dat was ik in dit geval zeker wel letterlijk.

Het spelen in een zaal als deze heeft als voordeel dat je met de hele zaal contact kunt maken, dat je met bijna iedereen wel een blik uit kunt wisselen. Extra leuk was dat we tijdens deze avond voor het eerst Als Rennen Geen Zin Meer Heeft live speelden. Op de plaat is het een fantastisch nummer waarop enorm veel reacties komen. Nu we het voor het eerst live speelden kon ik ook de reacties uit de zaal zien. Ik moet zeggen dat het live spelen van een nieuw liedje altijd erg spannend is maar zien hoe goed het live ontvangen wordt is natuurlijk te gek! Naast Dichtbij en Als Rennen Geen Zin Meer Heeft deden we ook Waterkant van het album Dromen Durven Delen. Leuk detail is dat de clip van deze single in deze zelfde zaal opgenomen is!

Na afloop van de showcase was er nog een meet & greet met de Vip-winnaars van Sky Radio waar ik zoals gebruikelijk de tijd voor een praatje en foto had. Er hing een enorm gezellige sfeer en de winnaars waren erg enthousiast. De Telegraaf heeft beelden van dit concert op haar site gezet en deze kun je hier bekijken.

Het Valentijnsconcert van Sky Radio zal me nog lang blijven heugen, wat een geweldige avond!

Op maandag 14 februari, Valentijnsdag dus, was ik in Antwerpen. Ik ging niet alleen want op Valentijnsdag wil je als het even kan met je geliefde zijn. Leontine denkt daar gelukkig hetzelfde over, we zijn dus heerlijk samen naar Antwerpen gegaan!

Niet alleen had ik deze middag een signeersessie bij de Free Record Shop maar deze avond stond er opnieuw een Valentijnsconcert op het programma en deze keer van JOE fm, een populaire Vlaamse radiozender. Bij de signeersessie was het enorm druk en het viel me al snel op dat naast de vele Vlaamse fans ook een aantal Nederlandse fans de grens over waren gestoken om hun exemplaar van Dromen Durven Delen te laten signeren. Het album is in België inmiddels maar liefst drie keer platina en het enthousiasme is ook in België enorm groot. Heerlijk als je dat tijdens een signeersessie voelt en je mensen blij kunt maken door hun album te signeren. De Rode Loper maakte een leuk filmpje deze staat hier .

De afsluiter van deze bijzondere dag was de showcase bij Joe FM. Deze actie leefde ook bij onze zuiderburen enorm want er werd enorm veel gesmst en gemaild om een tafeltje te kunnen bemachtigen. Net zoals het concert van Sky Radio was ook dit een intiem concert in een kleine zaal met een heel beperkt gezelschap. Het fantastische gevoel dat ik gisteren had in Amsterdam zette zich voort in deze kleine zaal in Antwerpen en wat realiseer ik me dan weer wat een prachtig beroep dit is. Ook hier stonden onder andere Dichtbij en Als Rennen Geen Zin Meer heeft op de setlijst en ook hier waren de reacties bijna overweldigend. Bekijk hier een filmpjeover het concert bij VTM nieuws.

Beide Valentijnconcerten waren voor mij geweldig om te doen en wat deze dag nog meer bijzonder maakte is dat ik een enorm leuke aankondiging kon doen. De animo voor kaarten voor de vier inmiddels uitverkochte concerten in het Sportpaleis was nog steeds zo groot dat we hebben besloten een vijfde concert te gaan geven in Antwerpen.
Dit vijfde concert zal plaatsvinden op zondag 22 mei om 19.00 uur (let op, anderhalf uur eerder dan normaal dus!) en de kaartverkoop hiervoor zal vanavond nog van start gaan. Klik hier om te bestellen!

Was je eerder te laat dan heb je nu alsnog de kans om erbij te zijn en gezien de animo lijkt het me verstandig niet te lang te wachten met bestellen.

Groetjes,

Marco