Valentijnsdag… zeg het met Marco!

13 February 2006

Valentijnsdag… zeg het met Marco!

De dag van de liefde, dat is het vandaag! Maar ook van de vriendschap, waardering en respect. Vandaag is het dé dag om de ander te laten weten wat hij of zij voor je betekent. En zoals ik vorige week al liet weten, wil ik daar best een handje bij helpen! En dat heb ik geweten… honderden verzoekjes kwamen binnen! 

Valentijnsdag kun je ook verschillende manieren vieren. Natuurlijk kan dat met een cadeau of een etentje, maar dat is uiteraard niet verplicht. Je kunt de ander ook verrassen met kleine, lieve briefjes op een plek waarvan je weet dat hij of zij het die dag zal vinden. Bij zijn sleutels dus, of bij haar mobieltje. Je kunt een gedichtje op de badkamerspiegel schrijven. Sms-jes sturen, mms-jes sturen, een liedje zingen met aangepaste tekst. Lekker ontbijtje maken, een kaartje of e-card sturen.

De traditie was altijd om je geheime liefde op de hoogte te brengen van je gevoelens voor hem of haar. En dat deed je dan anoniem. Tegenwoordig is dat al lang niet meer het enige waar Valentijnsdag om draait. Nu mag je ook je vrienden of familieleden laten merken dat je om ze geeft en blij met ze bent. En dat hoeft uiteraard niet anoniem!

Hoe dan ook, het blijft een romantische dag! Ik kan helaas niet de hele dag bij mijn liefje zijn omdat ik moet werken, maar ze zal beslist merken dat ik deze dag aan haar denk!

Op mijn oproepje van vorige week hebben we heel veel reacties gehad! We kunnen ze niet allemaal hier plaatsen, maar dat de liefde gelukkig altijd nog hoogtij viert, lees je hier!

Pascale kan zich geen leven zonder haar James voorstellen. Hun Valentijnsdag staat in het teken van de operatie die ze vandaag moet ondergaan, maar James, weet dat Pascale ontzettend veel van je houdt!

Vorig jaar werd nadat ze bij mijn Edisonuitreiking was geweest, de Valentijnsdag van Linda Kuipers verpest doordat ze slachtoffer werd van zinloos geweld. Dankzij de steun van haar vrienden en bekenden op het Borsato-prikbord, heeft ze het vertrouwen in de mens weer teruggekregen. Zij wil alle mensen die haar kaartjes, smsjes, mmsjes en bloemen hebben gestuurd, op deze manier bedanken!

Peter, na al die jaren ben en blijf jij altijd de man waar Simone zoveel van houdt en ben je voor altijd… haar Valentijntje!

Als gescheiden vrouw gaat Valentijnsdag langs haar heen, schrijft Karin. Maar door de vriendschap van Jezz schijnt de zon ook als het regent. Karin zegt dat zij en Jezz een goed voorbeeld zijn van Forever Friends!

John, je bent al 19 jaar de echtgenoot van Wil en ze heeft een prachtig gedicht voor je geschreven, je bent voor Wil echt haar alles!

Marjolein is de grote trots van Marian! Ze is ontzettend lief, behulpzaam en sociaal, en gaat volgend jaar ook nog naar de universiteit van Amsterdam. Hier spreekt de ultieme moedertrots!

Jessica schrijft: Lieve Dennis, wanneer ik denk aan liefde en vriendschap, wanneer ik denk aan warmte en trouw, wanneer ik denk aan al die dingen, denk ik automatisch

steeds aan jou! 

Tja Dennis, volgens mij vindt Jessica jou héél bijzonder… misschien bloeit hier wel iets moois op!

De vriendschap tussen Miranda en Yvonne is heel hecht. Samen naar Antwerpen, samen naar de fanclubdag. Miranda schrijft: Ik zal altijd voor je klaar staan, ook als het je even allemaal tegen zit. Want zonder jou geen Marco, zonder jou geen schijnende zon, zonder jou geen mij.

De vriendschap tussen Brigitte en Carola is helaas verwaterd. Dit schrijft Brigitte:

Lieve Carola

Vandaag stond ik er even bij stil, hoeveel onze vriendschap voor mij betekent. Elke dag sta ik er even bij stil wat onze vriendschap betekent. Onze vriendschap is lachen en huilen om de teksten van Marco, samen op pad voor een concert van hem en dan hand in hand alle liedjes me zingen. Wanneer gaan we weer samen een concert onveilig maken? Ik mis je ontzettend!

(Dames, dit jaar gaan we weer spelen! Jullie zijn er toch wel bij?!)

Geert is stapelgek op zijn vrouw Patricia. Hij schrijft o.a.: De liefste schat van alle, zij laat na 16 jaar nog steeds mijn hart sneller slaan…

Gaby Hendriks, voor jou ontving ik een liefdevolle boodschap van Hans Gollatz. Hij vroeg me je te willen vertellen dat hij zo graag met jou de volgende fase van jullie leven in wil gaan, en samen proberen een kindje te krijgen…

Ik wil graag tegen mijn moeder zeggen dat ze de liefste moeder van de hele wereld is, ook al draait ze elke dag Marco Borsato tijdens het koken! 

Jasper (9 jaar).

Kees plaagt zijn vrouw Marianne graag, maar als het er op aan komt staat hij natuurlijk achter haar: Lieve Marianne, je weet wij worden soms een beetje gek van al dat Borsato gedoe maar laat je er niet van weerhouden om te blijven genieten. We blijven van je houden. Jij bent onze topper maar helaas heb je nog geen eigen fanclub, behalve wij dan. Veel plezier blijven in al het Borsato gedoe en vergeet ons niet. Kees, Kevin en Wouter.

Suusje wil Marc en Tineke graag feliciteren want vandaag zijn ze veertien jaar getrouwd! Oh ja, en ze wil volgend jaar graag op het feestje komen, want dan vieren jullie het toch wel?

Charline wil graag aan Tom laten weten hoe graag ze hem ziet: Via deze weg wil ik graag Tom laten weten dat ik hem grensloos graag zie. We zien elkaar bijna aleen maar in het weeken en in de week mis ik hem dan wel heel erg. Maar voor mij geen speciale woorden van liefde ofzo, want hoeveel ik er ook zeg, ze verwoorden niet eens de helft van mijn liefde voor hem…

Jolanda wil haar dochter in het zonnetje zetten: Mijn lieve dochter Mandy.

We zijn maar met zijn tweetjes en hebben samen de laatste jaren veel meegemaakt, op dit moment gaat het ons weer goed! Ik wilde alleen maar zeggen dat mama heel veel van je houdt, en samen kunnen we de wereld aan!

Stephanie wil tegen Menno het volgende zeggen: Onze liefde zal voor altijd voortleven in de muziek van Marco Borsato. Het liep helaas allemaal niet zoals we wilden dat het liep. Maar waar het leven je ook brengt schat, denk aan mij. Weet dat ik van je hou, en dat ik altijd ergens denk aan jou. La vita continua ma un vero amore non morirà mai…

En is deze niet ontzettend lief:

Liefste schat van de wereld,

 

We hebben overmorgen 1 jaar een relatie en ik kan je vertellen dat dit het mooiste jaar van mijn leven was. Ik heb gemerkt dat ondanks dat er mindere dingen in het leven gebeuren ik altijd vrolijk ben als jij maar naar me lacht. Jij geeft mij de liefde waar een mens voor leeft. Eigenlijk is het moeilijk met woorden te beschrijven hoe gelukkig je me maakt. Dit is de mooiste droom die in een leven kan uitkomen en daarom wil ik zeggen lieve Marlies: “Laat mij maar dromen”! Dikke valentijns kus,

Ricardo.

Thérèse geeft een dikke Valentijnsknuffel aan Jaap want “Jij bent de enige die me neemt zoals ik ben…”Brigitte heeft twee jaar geleden definitief afscheid moeten nemen van haar man op Valentijnsdag en gaat sindsdien met hun drie prachtige kids alleen door het leven. Chris en Brigitte zijn vriendinnen en Chris geeft toe dat Valentijnsdag eigenlijk gewoon een rotdag is nu. Toch wil ze even stilstaan bij hun vriendschap: “Dat een vriendschap zo diep kan gaan wist ik niet maar ik laat hem nooit meer los.

We zijn in al die jaren door diepe dalen gegaan maar altijd met een lach en een steun in de rug naar elkaar toe.”

Liefste Jordi, 

Ondanks dat het nu niet zo goed gaat met ons,

Ik hou heel erg veel van je! En dat is voor altijd..

We kunnen het samen ook heel leuk hebben, en dat weet je!

Ik wil je graag terug, jij mij ook?

Kusjes je liefste kikkertje.

 PAPA, WE HOUDEN VAN JOU. Liefs Michel,Raymond en Sanne. 

Ik wilde mijn vader en moeder laten weten dat ik heel erg veel van hun hou. Ze zijn sinds kort gescheiden en als kind is dat niet altijd makkelijk want je wil dat je ouders weten dat je van hun allebei houdt. Dus dit zou een mooie kans zijn ze dit te vertellen via jouw website Marco. Liefs, Nanda.

Ron, we hebben veel meegemaakt samen, eigenlijk te veel. Maar ik wil door middel van dit berichtje op de site van ons idool en het etentje wat je van me krijgt vanavond laten weten dat ik heel erg veel van je houd en dat ik voor altijd bij je blijf, wat er ook gebeurt! Hopelijk is Marco nog vaak met zijn mooie nummers onze nummer 1! Jij bent in ieder geval mijn nummer 1 als je dat maar heel goed onthoudt! Liefs, en heel veel valentijnskusjes, Je Esje.

Sandra hier even iets van je Lodie,  wou even kwijt dat ik heel veel maar dan ook heel veel van je hou. Vandaag Valentijn, ik beloof je dat het een hele leuk dag gaat worden! Weet het zeker, meid je ben een kanjer, dikke kus, jouw Lodie.

Marco, ik denk dat ik wel namens alle fans schrijf als ik zeg dat ik U super vind en dat niet alleen al uw liedjes super zijn, maar ook de man Marco! Ik vind die Valentijnsactie ook weer geweldig, dat U dat doet. Ik wens gewoon iedereen een te gekke Valentijnsdag!! Liefs, Manuela.

En daar sluit ik me helemaal bij aan!

Lieve groetjes,

Marco.

P.S.Met dank aan Rene Janssen voor de leuke Marco-cartoon!