Vandaag is Rood

17 July 2006

Vandaag is Rood

Ik ben erg gek op tomaten en dan vooral de tomatensaus. De bolognese saus die over de pasta gaat vind ik heerlijk! Vooral de klassieke bolognese saus vind ik echt onweerstaanbaar! 

Zullen we een lekker pastaatje samen maken? 

Dus gehakt rullen in de pan. Dan verse Italiaanse kruiden, die kun je in pakjes kopen bij bijvoorbeeld Albert Heijn, in kleine stukjes snijden of verknippen, hoe fijner hoe beter. De diverse kruiden door de gehakt mengen, op smaak brengen met peper en zout, pomodori pilati toevoegen, of tegenwoordig heb je ook kant en klare tomatensaus. Daarmee afblussen. Het beste kun je de tomaten ontzuren, dus een blikje geconcentreerde tomatenpuree door het gehakt doen. We noemen dat ontzuren omdat in dat blikje een soort azijn zit om het houdbaar te houden en dat verdampt door het ontzuren en dan komen er heel veel smaakstoffen vrij waardoor de saus straks diep- en dieprood wordt. En dat is natuurlijk wat je wil! Gehakt dus afblussen met de tomatensaus en dan 2 uur heel zachtjes laten inkoken. Zodat een groot gedeelte van het vocht van de tomaten is verdampt en je geconcentreerde, lekkere saus overhoudt. Goed opletten dat ie lekker op smaak is!

Dan een pasta naar keuze in ruim water koken, denk aan macaroni, spaghetti, penne, tagliatelle of farfelle. Wedden dat je zult smullen?

 

Eet smakelijk!

 

Groetjes,

 

Marco.