Vandaag tien jaar getrouwd!

22 May 2008

Vandaag tien jaar getrouwd!

Vandaag is het tien jaar geleden dat Leontine en ik, in het schitterende Venetië waar de zon hoog aan de hemel stond, ten overstaan van onze meest dierbare familie en vrienden, elkaar het ja-woord gaven. Of eigenlijk zeiden we ‘I do!’ want onze ceremonie voltrok zich in het Engels. Ja, ik beloof je lief te hebben met heel mijn hart. Ja, ik beloof er voor je te zijn in ziekte en gezondheid. En ja, ik beloof je lief te hebben voor de rest van mijn leven.

Het zijn geen milde beloften, die je op zo’n dag doet en ik besloot mijn stinkende best te doen om me aan die beloften te houden. Aan een goed huwelijk moet je werken, in een relatie moet je investeren, geven en nemen. Ik had veel wijze raad van getrouwde vrienden gekregen. Maar ook nu, na tien jaar, kan ik zeggen dat hoewel ik bereid ben keihard te werken, onze relatie gewoon heel erg goed is!

Toen ik Leontine leerde kennen, wist ik al heel snel dat ik samen met haar oud wilde worden, een gezin wilde stichten, mijn leven met haar wilde delen. En je hebt je er dan ook een voorstelling van, hoe je leven er uit zal zien als man en vrouw. De werkelijkheid is echter vele malen mooier nog dan ik me had kunnen voorstellen. We zijn tien jaar verder. Tien jaar huwelijk en drie kinderen. En ik hou nog net zoveel van haar als op de dag dat ze in haar prachtige japon de trap af schreed en ik me realiseerde: deze fantastische vrouw is mijn echtgenote!

Leontine is alles wat ik in een vrouw zocht en nog zoveel meer! Ze is eerlijk en oprecht, ze is sterk, ze heeft een geweldig gevoel voor humor, ze is een fantastische moeder, ze is mijn steun en toeverlaat en een waanzinnig klankbord. Maar boven alles is ze gewoon ontzettend líef en daarbij ziet ze er ook nog eens fantastisch uit!

Bij Leontine kan ik mezelf zijn, ik kan met haar lachen, ik kan heerlijke discussies met haar hebben en ik kan genieten van mijn werk omdat ik weet dat ik thuis een liefdevolle vrouw vind. Toen ik het plan opvatte een film te willen maken, wisten we dat ik enkele maanden van huis zou zijn. Dat betekent dat de zorg voor Luca, Senna en Jada volledig op de schouders van Leontine terecht zou komen. Waar we gewend zijn dingen te overleggen moet Leontine de beslissingen alleen nemen. Waar je normaal de ander ’s nachts nog wel eens aan kan stoten als er een kindje huilt, is het nu Leontine die het bed moet verlaten bij kinderverdriet. En natuurlijk zijn er altijd mensen die kunnen helpen, maar die mensen zijn niet de vader van je kinderen. En drie maanden is lang. Heel lang. Maar Leontine doet het geweldig! Ik ben ongelofelijk trots op haar!

Vandaag zijn we tien jaar getrouwd en het zijn met afstand de tien mooiste jaren uit mijn leven.

Tien jaar getrouwd en ik heb van iedere dag genoten! Leontine is alles, alles wat ik me in een vrouw kan wensen!

Ik heb een paar kleine verrassingetjes voor Leontine vandaag, maar helaas kan ik haar niet in mijn armen nemen. Ik weet zeker dat we binnenkort tijd voor elkaar kunnen hebben, maar vooralsnog zit ik in Zuid Afrika voor de opnamen van de film Wit Licht. Het zijn de laatste loodjes en hoewel ik nog steeds van ieder moment met volle teugen geniet, betrap ik me er vandaag op dat ik toch wel wat heimwee heb!

Duizenden kilometers bij je vandaan

maar in mijn hart héél dichtbij!

Liefs,

Marco