Varen voor Sophia!

18 January 2019

Varen voor Sophia!

Vorig jaar in mei heeft mijn dochter Jada zich ingezet voor het goede doel, de Stichting Vrienden van het Sophia, door middel van een crowdfunding is de film ‘Het Geheim Van Sophia’ tot stand gekomen. Deze film was in het Sophia kinderziekenhuis en andere ziekenhuizen met een eigen tv kanaal te zien. Graag wil ik dit goede doel toch weer even onder de aandacht brengen, want kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders.

Daarom doet de Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam zo aangenaam mogelijk te maken. Zoals zorgen voor een aantrekkelijke aankleding van het ziekenhuis, speelgoed en ontspanningsmogelijkheden. In het Sophia draait alles om de patiëntjes. Hoge kwaliteit en veiligheid van zorgverlening staat daarbij altijd centraal. Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren. En draagt de Stichting bij aan projecten om vernieuwingen mogelijk te maken waardoor het Sophia als kinderziekenhuis binnen Europa voorop blijft lopen.

Samen met de Rotterdamse haven gaat de Stichting het evenement ‘Varen voor Sophia’ organiseren. Op donderdag 18 april 2019 doen 40 versierde schepen rond 18.00 uur hun entree op de Maas waar ze een tocht maken van ongeveer 2 uur. En het is mogelijk om bij dit bijzondere evenement aanwezig te zijn. Er zijn verschillende schepen waarbij jij aan boord kan stappen en onder het genot van een hapje en een drankje een mooie vaartocht kan maken, maar ook is het mogelijk om met je eigen schip mee te varen tijdens dit schouwspel. Wil je vriend worden van deze stichting, is dat uiteraard ook mogelijk, want elke bijdrage is bij de Stichting Vrienden van Sophia meer dan welkom! Voor meer informatie, klik op deze link


Groetjes,

Marco