Veel nieuws!

21 December 2010

Veel nieuws!

Op het moment maak ik een drukke en intensieve periode door maar door alle bijzondere dingen die er op het moment op mijn pad komen is het ook een hele mooie en hartverwarmende periode.

Ik neem jullie even mee door de belangrijkste gebeurtenissen van niet alleen de afgelopen week maar er staan ook nog een aantal dingen te gebeuren.

 

Serious Request

Zaterdag 18 december jl. was ik in Eindhoven waar het Glazen Huis van Serious Request officieel werd gesloten door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet. Nu besef ik dat dat raar klinkt omdat een opening van iets meer voor de hand ligt maar ondanks dat het principe van het Glazen Huis bij de meesten van jullie wel bekend is zal ik het toch even toelichten.

Drie djs van 3FM, namelijk Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg hebben zich voor zes dagen op laten sluiten in het Glazen Huis. Gedurende die periode eten zij niets, draaien zij platen op verzoek en organiseren allerlei acties om geld in te zamelen voor het Rode Kruis en de specifieke actie die aan Serious Request is verbonden. Het doel waar nu voor gestreden wordt zijn de stille slachtoffers van Aids en dan hebben we het met name over kinderen. Deze actie wordt gevoerd onder de noemer Aids nam hun ouders weg, geef ze hun toekomst terug…. en dat kan ik alleen maar van harte onderschrijven.

Ik heb dan ook besloten de volledige opbrengst van mijn single Kerstmis aan deze actie te doneren. Juist Kerstmis is een tijd van bezinning, van delen en het samenzijn met mensen die belangrijk voor je zijn. Met die gedachte besloot ik juist de opbrengst van deze kerstsingle te schenken aan deze fantastische actie.

Ik vond echter dat ik nog meer kon doen en daarom besloot ik ook de tripleplatina-award die ik nog maar net in ontvangst had genomen af te staan voor de veiling van Serious Request. Niet omdat ik niet enorm blij met deze award ben maar voor het belang van de actie en de toekomst van deze kinderen.
Vorig jaar was een item in de veiling ook een lunch met mij en het bleek een groot succes te zijn en een prachtige opbrengst te hebben. Ook zo’n lunch heb ik  weer voor de veiling beschikbaar gesteld.

Natuurlijk kun je een verzoek voor het draaien van een single bij Serious Request indienen en dat mag uiteraard ook Kerstmis zijn! Aanvragen van een single bij Serious Request kun je hier doen of je kunt bellen met 0900-1336.
Daarnaast heb je nu natuurlijk een extra reden om Kerstmis te downloaden of fysiek in de winkel aan te schaffen. Helemaal leuk is dat de single zo is vormgegeven dat deze als kerstbal in de kerstboom opgehangen kan worden.

Award beste single voor Schouder aan Schouder

De TROS heeft Sterren.nl in het leven geroepen om het behoud van de Nederlandstalige muziekcultuur te waarborgen en musici in dit genre te stimuleren. Sterren.nl reikt ieder jaar de Sterren.nl Awards uit als een bekroning op het werk van de reeds gevestigde artiesten en een aanmoediging van nieuw talent.

Guus en ik waren genomineerd voor de Award voor de beste single Schouder en Schouder en natuurlijk hoopten we deze award in ontvangst te mogen nemen omdat dit voor ons een veelzeggende single is.
Toen dan ook bleek dat we echt de winnaar in deze categorie waren geworden waren we hier enorm blij mee. Niet alleen omdat het de waardering van het publiek voor deze single aangeeft maar ook omdat Schouder aan Schouder toch ook een beetje symbool staat voor de hechte vriendschap tussen Guus en mij.

 
 

Tripleplatina award voor Dromen Durven Delen

Afgelopen donderdag 16 december was ik te gast bij Pauw en Witteman waar we terugblikten op het hectische jaar dat achter me ligt maar ook vooruitkeken op al het moois dat er staat te wachten. Het was een bijzonder gesprek waarop ik inmiddels onder andere in de mail al een flink aantal lieve en positieve reacties heb mogen ontvangen.
Tijdens het gesprek werd ik verrast met een tripleplatina award voor het album Dromen Durven Delen. Maar liefst 165.000 exemplaren van het album zijn nu verkocht en dat was meer dan ik ooit had durven dromen. Het is zo bijzonder te noemen dat het album zo gewaardeerd wordt, dat er zo enorm veel positieve reacties op komen en dat het inmiddels al 165.000 keer over de toonbank is gegaan. Zeker in deze tijd waarin de platenindustrie zo onder druk staat is dat een enorm aantal en ik ben dan ook ontzettend trots op deze award. Dat ik hem toch voor de actie van Serious Request heb afgestaan zegt dan ook alles over het belang van deze actie, mijn trots en blijdschap over het krijgen van deze award blijven hetzelfde!

 
Als onderjurk bij Jurk!

Jurk! oftewel Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven stonden als support act bij de concerten die ik in het Westerpark heb gegeven en niet alleen zijn het enorm enthousiaste en ook grappige mannen, ze zingen fantastisch!
Jurk! gaf een clubtour langs 5 grote clubs in het land en had als ludieke actie bedacht voor iedere avond een andere onderjurk oftewel support act te vragen. Hiervoor benaderden ze niet alleen mij maar ook Nick en Simon, Alain Clarck, Guus Meeuwis en Rowèn Heze. Allemaal zeiden we ja en allemaal trokken we voor één avond deze symbolische onderjurk aan. Wat het extra bijzonder maakte is dat niet vantevoren bekend gemaakt werd welke artiest op welke avond onderjurk zou zijn maar aan de gezichten in het publiek zag ik dat een aantal fans goed gegokt had.
Op donderdag 16 december stond ik dan ook als onderjurk in de Utrechtse Tivoli en het was met recht een feestje te noemen. Niet iedereen was natuurlijk op de hoogte van mijn komst en de verbazing op de gezichten was dan ook erg leuk om te zien. Ik vond het geweldig onderjurk voor Jurk! te zijn en heb er ontzettend van genoten!

De Kersteditie van All You Need is Love

Ieder jaar presenteert Robert ten Brink op Kerstavond de All You Need is Love Kerstspecial waarin hij geliefden en families samenbrengt die normaal deze bijzondere dagen gescheiden door zouden moeten brengen.
Ieder jaar levert dit ook weer een indrukwekkende uitzending op waar veel over gesproken wordt en waardoor veel mensen toch weer even stilstaan bij hun geliefden.
Deze week wordt de Kerstspecial weer uitgezonden en wel op vrijdag 24 december om 20.30 uur bij RTL4. Ook ik zal te gast zijn in deze uitzending!

groetjes,
Marco