Veel sterkte, Jan!

21 October 2009

Veel sterkte, Jan!

Vanmorgen in alle vroegte werd bekend dat Jan Smit vandaag niet bij Borsato & Friends aanwezig zal zijn. Ik vind het onvoorstelbaar stoer en van grote klasse getuigen dat Jan ondanks zijn heftige pijnen en onder de pijnstillers, gisteren zo’n optreden gaf in het Gelredome! Zijn toestand verslechterde echter vannacht zo hevig dat hij genoodzaakt was naar het ziekenhuis te gaan. Daar moet hij minstens twee dagen blijven.

Namens alle friends wil ik Jan veel sterkte wensen en een heel voorspoedig herstel! Natuurlijk zal ik Jan morgen op gaan zoeken in het ziekenhuis.

Een vervanger voor Jan vinden leek geen makkelijke opgave. Wie is bereid op zo’n korte termijn zich belangeloos in te zetten voor Borsato & Friends? Maar eigenlijk was het helemaal niet zo moeilijk als ik in eerste instantie dacht. Ik heb mijn eerste eigen concertbelevingen aan het hek van de concerten van Frank Boeijen mogen ervaren. Ik stond maar wat graag uren in de rij om dat ene mooie plekje vooraan te krijgen en heb vaak mogen genieten van zijn prachtige muziek en mooie optredens!

In de loop der jaren is een warme vriendschap ontstaan en hoe diep dat zit bewees ons gesprek vanmorgen wel. Frank aarzelde geen seconde, zei meteen volmondig “Ja!”. Fantastisch natuurlijk, want hoewel we Jan zullen missen is Frank een zeer waardige vervanger die weet hoe hij het publiek in zijn ban kan krijgen! Ik ben ongelofelijk trots dat Frank er vanavond bij zal zijn en zal hem met alle égards ontvangen!

Groetjes,

Marco