Veilingitems halen 4.680 euro op!

04 January 2012

Veilingitems halen 4.680 euro op!

Zoals jullie eerder op de website konden lezen, heb ik tijdens de actieweek bij 3FM Serious Request twee veilingitems naar het Glazen Huis is Leiden gebracht.
Het bedrag dat opgehaald wordt met alle veilingitems gaat naar het Rode Kruis. Elk jaar wordt er gekozen om dit bedrag aan een stille ramp te geven, en dit jaar hebben ze er voor gekozen om het geld te besteden aan moeders in oorlogsgebieden.

“In tenminste vijfentwintig landen ter wereld worden moeders ongevraagd getroffen door oorlog en conflicten. Vaak raken ze alles kwijt. Ze moeten vluchten en zijn kwetsbaar voor seksueel geweld. Weg van huis hebben ze geen eten, geen schoon drinkwater en geen gezondheidszorg meer. Door geweld is hun man vaak omgekomen of vermist, het huis verwoest en de oogst mislukt. Ze staan alleen in de zorg voor hun gezin.

Doordat veel mensen hebben gedoneerd tijdens deze actieweek of hebben geboden op een veilingitem, kunnen heel veel moeders nu geholpen worden.”

Op het prachtige kunstwerk dat Frank E Hollywood heeft gemaakt is maarliefst 1.680 euro geboden!

En er is iemand die heel graag samen met mij wil lunchen, want die heeft daar 3.000 euro voor over!

Het totale bedrag dat Serious Request voor het Rode Kruis heeft opgehaald tijdens deze actie is overweldigend!

8.621.004 euro!

Ik vind het fantastisch dat zo’n klein land als Nederland zo groots kan zijn tijdens acties als deze. Een klein gebaar kan iemand een hele andere toekomst geven.

Bedankt voor het meebieden!

Groetjes,

Marco