Vlaanderen, ik kom eraan!

03 February 2015

Vlaanderen, ik kom eraan!

Ik heb het al heel vaak gezegd maar herhaal het maar wat graag: ik heb een bijzonder gevoel bij Vlaanderen en zijn inwoners. Ik ben er graag, treed er met ontzettend veel plezier op en de Vlamingen zitten dan ook in mijn hart. Iedere tour probeer ik België aan te doen en zo stond ik met mijn laatste tour ook een aantal dagen in het fantastische Sportpaleis in Antwerpen. Dit jaar vier ik mijn 25-jarig jubileum als artiest en dat wil ik natuurlijk ook met mijn Belgische fans gaan doen! Er staat dan nog wel geen tour gepland maar ik mag nu eindelijk zeggen dat ik deze zomer op twee prachtige festivals in België zal staan! 

Op 1 augustus a.s. ben ik met mijn bandje te gast op de immens bekende Lokerse Feesten in het Belgische Lokeren. De Lokerse Feesten beleven dit jaar hun 41e editie en zullen plaatsvinden van vrijdag 31 juli tot en met zondag 9 augustus 2015. Vandaag kwam er een geweldig persbericht uit en ik citeer hier graag uit!

‘Vraag aan de trouwe bezoekers en medewerkers van de Lokerse Feesten wat het meest legendarische concert is in de geschiedenis van het festival en de helft antwoordt ongetwijfeld : Marco Borsato, 2012. Indien u vervolgens fronsend kijkt met ogen die ‘Que?’ willen zeggen, terwijl u ostentatief in uw haar krabt, komt dat wellicht omdat u er die dag niet bij was. De totale uitbarsting van plezier die dat concert veroorzaakt heeft hebben we in Lokeren immers niet meer gezien sinds september ’44, toen we door de Polen zijn bevrijd. En volgens een laatste telling zijn er later die nacht 472 baby’s verwekt, zo groot moet de euforie bij vele aanwezige koppels geweest zijn. Borsato, de vriendelijkste Nederlander op de planeet, komt terug op zaterdag 1 augustus en aangezien ook Clouseau die dag aantreedt wordt dat officieel De Dag Dat De Gladiatoren Der Lage Landen In Een Recordtempo Een Festivaldag Uitverkopen. Ons advies is dus : indien u de massale waanzin zoals u die op zondag 12 augustus 2012 hebt mogen meemaken (dat losbandig en ongegeneerd uit de bol gaan op de tonen van ‘Rood’ en ‘Dromen zijn bedrog’, die zwoele heupbewegingen tijdens ‘Binnen’, dat ene traantje wegpinken dankzij ‘Wereld zonder jou’ of die onverwachte kus van de onbekende schoonheid naast u, tijdens ‘Voorbij’, …) wilt herbeleven kunt u maar beter snel zijn om een kaartje te bestellen.’ 


Marco Borsato op de Lokerse Feesten in 2012 – Copyright foto: www.lokersefeesten.be

Wat ik bijzonder leuk vind is dat ook mijn vrienden van Clouseau op dezelfde dag een optreden op de Lokerse Feesten zullen verzorgen en dat maakt het een extra leuk feestje! Kaarten voor de Lokerse Feesten zijn te verkrijgen via www.lokersefeesten.be. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt!

De dag hierna, op 2 augustus, zal ik op weer een fantastisch festival mogen spelen en… de mannen van Clouseau reizen gezellig met ons mee. Op deze 2e augustus zal ik met mijn bandje op het fantastische festival Suikerrock staan! Ik houd niet alleen van Vlaanderen maar ook van de Vlaamse taal. Het maakt persberichten al zoveel leuker om te lezen! Ook uit het persbericht van Suikerrock citeer ik graag.

‘Met Marco Borsato als headliner, voorafgegaan door het immer populaire Clouseau, haalt Suikerrock twee kleppers uit de Nederlandstalige pop naar de zoetste stad van het land. Zij zorgen voor een hoogdag van de lage landen wanneer ze op zondag 2 augustus het vernieuwde Suikerrock in stijl afsluiten! Suikerrock 2015 vindt plaats van vrijdag 31 juli tot en met zondag 2 augustus in het centrum van Tienen. Marco Borsato en Clouseau zijn de eerste bevestigde namen voor de 29ste editie van Suikerrock. Binnenkort volgt er uiteraard nog meer.’

Kaarten voor Suikerrock zijn vanaf nu beschikbaar via de Suikerrock Ticketshop.

Nou Vlaanderen, ik kom dolgraag bij jullie ‘klepperen’, haha! Tot gauw!

Groetjes, 

Marco